Antena 3 CNN Externe Băsescu către premierul Spaniei: "Slavă Domnului, voi nu aţi ajuns ca Italia"

Băsescu către premierul Spaniei: "Slavă Domnului, voi nu aţi ajuns ca Italia"

Băsescu către premierul Spaniei: "Slavă Domnului, voi nu aţi ajuns ca Italia"
28 Noi 2007   •   08:54

"Preşedintele României atacă Italia", este titlul ales de o agenţie italiană de presă pentru o relatare asupra vizitei preşedintelui Traian Băsescu la Madrid. Ziariştii italieni relevă că preşedintele a elogiat politica spaniolă faţă de imigranţi şi a profitat de ocazie pentru a critica, în contrast, atitudinea Italiei. "Slavă Domnului, voi nu aţi ajuns ca Italia", sunt cuvintele pe care preşedintele Traian Băsescu le-ar fi adresat premierului spaniol, Jose Luis Zapatero, şi care au atras atenţia presei italiene.

Potrivit relatărilor, Traian Băsescu a subliniat că România nu are nici o înţelegere pentru recentul decret italian asupra expulzării delicvenţilor străini. Cotidianul ?La Stampa? califică aceste declaraţii drept "salve împotriva guvernului italian", în timp ce un site de ştiri din Roma vorbeşte despre un "atac greu al României asupra Italiei".

Aceleaşi surse adaugă că preşedintele român i-a cerut lui Zapatero să ridice moratoriul asupra accesului românilor pe piaţa muncii. Traian Băsescu a avertizat că menţinerea moratoriului poate avea efectul unei "bombe cu ceas" care ar amplifica economia subterană şi ar provoca "violenţă şi tensiune etnică". El a mulţumit totodată Spaniei pentru felul în care-i tratează pe români.

Antena 3

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close