Antena 3 CNN Externe Băsescu susţine cooperarea în domeniul energetic

Băsescu susţine cooperarea în domeniul energetic

Băsescu susţine cooperarea în domeniul energetic
25 Iun 2007   •   20:39

Preşedintele Traian Băsescu a participat la lucrările summitului Organizaţiei pentru Cooperare Economică la Marea Neagră, desfăşurat la Istanbul. Şeful statului român a susţinut un discurs în care a prezentat viziunea României asupra rolului şi perpectivelor de dezvoltare a OCEMN. Pe agenda summit-ul aniversar de anul acesta s-au regăsit dezbateri privind domeniul energetic, comerţ, transporturi, protecţia mediului şi combaterii crimei organizate în regiune.

Şeful statului român, aflat la summit, a schimbat câteva cuvinte cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, cu care a discutat şi la summitul statelor din sud-estul Europei, de la Zagreb. Preşedintele Băsescu şi-a prezentat punctele de vedere în legătură cu politicile pe care ar trebui să le abordeze Organizaţia pentru Cooperare Economică la Marea Neagră.


?OCEMN nu poate funcţiona ca o structură închisă, izolată de evoluţiile politice, economice şi de securitate din Europa, Caucaz, Asia Centrală sau Orientul Mijlociu. Regiunea noastră beneficiază de prea multe atuuri pentru a fi limitată doar la dimensiunea economică?, a declarat preşedintele României.



Băsescu le-a propus liderilor prezenţi creionarea unui mecanism de consultări între Organizaţiei pentru Cooperare Economică la Marea Neagră şi celelalte iniţiative regionale. ?În regiunea Mării Negre se află rezerve mari de hidrocarburi. Cu toate acestea, cooperarea în domeniul energetic rămâne un deziderat. Fără îndoială, toate guvernele sunt îndreptăţite să urmărească interesul naţional în acest domeniu strategic. România susţine, însă, o abordare echilibrată în acest sector, care să aducă beneficii tuturor statelor regiunii?, a mai spus Băsescu.


La final, Traian Băsescu a salutat dobândirea calităţii de observator al Organizaţiei pentru Cooperare Economică la Marea Neagră de către Comisia Europeană.

Antena 3




×
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close