Antena 3 CNN Externe Joe Biden i-a sunat pe Netanyahu şi Abbas

Joe Biden i-a sunat pe Netanyahu şi Abbas

Președintele american Joe Biden a discutat, sâmbătă, cu liderii celor două grupări aflate în conflict, premierul israelian Benjamin Netanyahu și președintele palestinian Mahmoud Abbas.

Joe Biden i-a sunat pe Netanyahu şi Abbas
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    16 Mai 2021   •   23:10

SUA consideră în continuare că Israelul are dreptul de a se apăra, dar și-a exprimat îngrijorarea pentru victimele în rândul civililor, înregistrate de ambele părți.

Liderul de la Casa Albă a vorbit și cu președintele Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas, căruia i-a spus că vrea „să consolideze parteneriatul americano-palestinian, dar i-a mai spus și că tirurile cu rachete pe care Hamas le lansează asupra teritoriului israelian trebuie să înceteze.

Preşedintele SUA şi-a reiterat ataşamentul pentru o soluţie negociată cu două state, acesta fiind cea mai bună modalitate de a obţine o soluţie justă şi durabilă la conflictul israeliano-palestinian, potrivit Reuters.

Şeful diplomaţiei europene Josep Borrell a lansat un apel sâmbătă la respectarea dreptului internaţional în Orientul Mijlociu. El a condamnat gruparea islamistă Hamas şi alte grupări palestiniene care au atacat ţinte civile în Israel cu rachete.

Israelul avea dreptul să-şi protejeze populaţia de aceste atacuri, dar trebuia să acţioneze corespunzător şi să evite victimele civile, potrivit acestuia.

Biden a trimis vineri un diplomat în regiune, pentru a ajuta la restaurarea calmului.

Israelul a continuat sâmbătă atacurile aeriene în Gaza, distrugând un turn de 13 etaje unde îşi aveau birourile organizaţii internaţionale de presă, în timp ce salvele de rachete palestiniene au lovit Tel Avivul, neexistând semne de încheiere a conflictului din ultima săptămână.

Palestinienii au anunţat că cel puţin 140 de oameni, inclusiv 39 de copii, au fost ucişi în Gaza de la izbucnirea conflictului, luni.

Israelul a raportat 10 morţi, între care doi copii.

×
Subiecte în articol: biden Israel palestina conflict razboi
Parteneri
Perioada care nu va mai fi luată în calcul la pensii
x close