Bin Laden va prezenta testamentul teroriştilor de la 11 septembrie

10 Sep 2007   •   16:36
Bin Laden va prezenta testamentul teroriştilor de la 11 septembrie
Al-Qaida a anunţat că va da publicităţii o nouă înregistrare video cu Ossama bin Laden. Liderul terorist va prezenta testamentul unora dintre atentatorii sinucigaşi de la 11 septembrie, la 6 ani de la atacurile teroriste. Anunţul survine la scurtă vreme după ce bin Laden a apărut în primul său mesaj video din ultimii 3 ani. Liderul grupării teroriste transmitea americanilor, cu ocazia comemorării a şase ani de atentatele din 11 septembrie, că ?Statele Unite sunt slabe, în pofida puterii sale aparente?. Înregistrarea a fost difuzată, vineri seara, de televiziunea Al Jazeera din Qatar.

În tot acest timp, purtătorul de cuvânt al fostului premier afgan a confirmat că Ossama Ben Laden, liderul Al-Qaida, este în viaţă. ?Nu ştiu exact unde este, dar ştiu clar că este în viaţă?, a precizat Mohammad Haroon Zarghoon pentru AFP. Purtătorul de cuvânt a adăugat că cel mai căutat om din lume se ascunde undeva de-a lungul frontierei între Afganistan şi Pakistan.

Într-un mesaj video adresat ?poporului american?, cu doar câteva zile înainte de comemorarea atentatelor de la 11 septembrie, Osama a ameninţat că va intensifica lupta pentru a pune sfârşit războiului din Irak. Mesajul liderului Al-Qaida cuprinde şi o cerere inedită către americani: renunţarea la sistemul democratic şi adoptarea islamismului.

Antena3.ro

x close