Antena 3 CNN Externe Bursa din China, ÎNCHISĂ, sute de curse aeriene, anulate. Urmările de coşmar ale celui mai puternic taifun

Bursa din China, ÎNCHISĂ, sute de curse aeriene, anulate. Urmările de coşmar ale celui mai puternic taifun

Bursa din China, ÎNCHISĂ, sute de curse aeriene, anulate. Urmările de coşmar ale celui mai puternic taifun
de O.P.    |    24 Sep 2013   •   06:09

Cel mai puternic taifun al anului face noi victime în China şi Filipine. Până acum, 47 de oameni şi-au pierdut viaţa în urma inundaţiilor şi alunecărilor de teren provocate de taifun în Pacificul de Vest.

Cel puţin 27 de oameni au murit în provinciile de pe litoralul sudic al Chinei, lovite în plin de taifunul Usagi. Sute de mii de locuinţe au rămas fără curent electric. În calea furtunii s-a aflat marele centru financiar Hong Kong, unde sute de curse aeriene au fost anulate iar şcolile şi chiar bursa au rămas închise. Într-un alt oraş chinez, un şantier naval a suferit pagube serioase: atelierele au rămas fără acoperiş iar macaralele au fost trîntite la pământ.

Mii de locuinţe au fost distruse, ca şi recoltele de pe mari suprafeţe de teren. Autorităţile chineze estimează că 5,5 milioane de oameni au suferit, într-un fel sau altul, din cauza taifunului. A fost inundată şi o grădină zoologică, unde un hipopotam luat de ape abia a scăpat cu viaţă.

Înainte să ajungă în China, taifunul a străbătut arhipelagul Filipinelor, unde urmările sale se fac simţite şi acum. 20 de oameni şi-au pierdut viaţa iar alţi şapte sunt dispăruţi după inundaţii şi alunecări de teren care au îngropat case întregi.

Chiar dacă taifunul a trecut, ploile musonice torenţiale vor continua, cel puţin câteva zile, în Filipine şi ar putea provoca noi distrugeri.

×
Subiecte în articol: taifun
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close