Antena 3 CNN Externe C.E. anchetează privatizările Tractorul şi Roman

C.E. anchetează privatizările Tractorul şi Roman

C.E. anchetează privatizările Tractorul şi Roman
26 Sep 2007   •   13:30

Comisia Europeană cercetează două dintre privatizările făcute în ultimii ani în România: cea de la uzina braşoveană Tractorul şi cea de la fabrica de ţevi din Roman. Oficialii europeni doresc să afle dacă la privatizarea de la Tractorul Braşov statul a pus sau nu condiţii de menţinere a unui anumit nivel al activităţii economice sau de reangajarea foştilor salariaţi ai uzinei. De asemenea, Comisia Europeană verifică dacă s-a încălcat tratatul europenan referitor la ajutorul de stat acordat de către autorităţile române în cadrul procesului de privatizare a producătorului de ţevi de la Roman, preluat în 2003 de grupul Mittal Steel.

Acestea sunt prevederi ce contravin tratatului Uniunii Europene referitor la ajutoarele de stat. De altfel, oficialii europeni au cerut României să suspende acordarea oricăror ajutoare până când autorităţile europene vor decide cu privire la compatibilitatea acestora.

AVAS a anunţat miercuri că vânzarea activelor Tractorul Braşov a avut loc fără acordarea de ajutoare de stat şi nu încalcă principiile Uniunii Europene.

Antena 3

×
Parteneri
Premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat
x close