Antena 3 CNN Externe California în flăcări. Un mort, zeci de răniţi, 500.000 de oameni evacuaţi

California în flăcări. Un mort, zeci de răniţi, 500.000 de oameni evacuaţi

California în flăcări. Un mort, zeci de răniţi, 500.000 de oameni evacuaţi
23 Oct 2007   •   15:46

Un mort, zeci de răniţi, peste 600 de case distruse şi aproape 500.000 de oameni evacuaţi. Acesta este bilanţul, încă provizoriu, al incediilor devastatoare din sudul Californiei. Pompierii nu reuşesc să ţină flăcările sub control. Cinci mii de pompieri, ajutaţi de elicoptere şi avioane utilitare, nu fac fac faţă urgiei. Vântul puternic le face misiunea aproape imposibilă. 120.000 de hectare de pădure şi vegetaţie au fost mistuite până acum de flăcări. Numai în regiunea San Diego, peste 250.000 de oameni au primit ordin de evacuare. O închisoare şi un spital au fost, de asemenea, evacuate.

Oamenii au fost luaţi pe nepregătite, incendiul fiind instantaneu: ?S-a întâmplat instantaneu. Acum era bine şi, peste un minut, totul era în flăcări, din cauza vântului. A fost înfricoşător. Totul a fost cuprins de foc?, a declarat unul dintre martorii incendiului.

Mai multe şcoli şi un stadion aflate într-o zonă sigură au fost transformate în adăposturi pentru sinistraţi. Focul a făcut prăpăd şi în Malibu. Vedetele care au vile în Malibu, stau cu grija că incediile le-ar putea lăsa fără proprietăţi de câteva milioane în doar câteva minute.

În urmã cu patru ani, 23 de oameni şi-au pierdut viaţa în incendiile din California, care au distrus 3.000 de locuinţe.

Antena 3

×
Parteneri
ANM anunţă cum va fi vremea în iunie
x close