Antena 3 CNN Externe Cazul băiatului care a "plutit" în derivă în balon: Totul a fost o înscenare, în scop publicitar

Cazul băiatului care a "plutit" în derivă în balon: Totul a fost o înscenare, în scop publicitar

Cazul băiatului care a "plutit" în derivă în balon: Totul a fost o înscenare, în scop publicitar
Sursa foto: heene
19 Oct 2009   •   12:00

Minciuna are picioare scurte. O dovedeşte încă o dată povestea băiatului din Statele Unite crezut pierdut în balon. Totul a fost de fapt o farsă de la un capăt la altul. După trei zile de anchetă, poliţiştii au stabilit că părinţii copilului doreau să-şi facă reclamă în vederea unei viitoare emisiuni televizate. În loc de asta, s-ar putea alege cu închisoare şi o amendă de 500.000 de dolari.

Milioane de telespectatori au urmărit, joi, cu sufletul la gură, zborul în derivă al balonului în care se credea că se află un copil de şase ani. Au răsuflat uşuraţi când au aflat că bieţelul fusese ascuns tot timpul în propria casă. Dar îndoielile au apărut imediat şi s-au întărit după ce copilul însuşi a părut să se dea în vileag, într-o emisiune în direct.

Părinţii băiatului au susţinut, însă, că povestea era reală iar poliţia a părut, să le dea crezare până duminică, când şeriful din oraş a făcut următorul anunţ: ?Credem că avem, în acest moment, dovezi care arată că a fost vorba de un truc publicitar, pe care l-au făcut în speranţa să se "vândă" mai bine pentru un reality-show televizat, cândva în viitor?

Şeriful are dovezi că o instituţie mass-media a acceptat să-i plătească pe soţii Heene pentru o emisiune "care şterge graniţa dintre distracţie şi ştiri". Acum, în loc să se îmbogăţească, Richard Heene este bun de plată pentru costul operaţiunilor de căutare şi salvare. El se poate, însă, considera fericit dacă va scăpa de închisoare pentru acuzaţiile care i se vor aduce.

Şi nu sunt puţine. Conspiraţie, incitarea la delicvenţă a unui minor, ceea ce este un delict de gradul 4, alarmarea falsă a autorităţilor, ceea ce este o infracţiune de gradul 3 şi tentativa de influenţare a unui funcţionar public, ceea ce este un delict de gradul 4.

Şeriful a făcut şi alte dezvăluiri neplăcute. Deşi se declara savant amator, Richard Heene nu a absolvit decât liceul, iar soţia şi-a cunoscut-o la o... şcoală de actorie din Hollywood. La toate acestea, Heene a răspuns doar anunţând că va angaja un avocat. Cert este că el a reuşit să-şi facă publicitate, chiar dacă nu aşa cum ar fi dorit.

Antena 3

×
Subiecte în articol: copil inscenare publicitate
Parteneri
Bani de la stat pentru tinerii care își găsesc un loc de muncă
x close