Antena 3 CNN Externe Cazul Madeleine: Prietenii părinţilor neagă că ar fi făcut un pact de tăcere

Cazul Madeleine: Prietenii părinţilor neagă că ar fi făcut un pact de tăcere

Cazul Madeleine: Prietenii părinţilor neagă că ar fi făcut un pact de tăcere
31 Oct 2007   •   12:41

Cei şapte prieteni cu care soţii McCann au cinat în seara în care Madeleine a dispărut din apartamentul de vacanţă din Praia da Luz au negat acuzele poliţiei potrivit cărora aceştia făcuseră un pact de tăcere pentru a-i proteja pe cei doi părinţi. Poliţia portugheză era încredinţată că grupul de şapte persoane care au fost la restaurant cu Kate şi Gerry au ascuns fapte care ar fi putut să-i incrimineze pe cei doi. În acest sens, şeful investigaţiei au decis să trimită poliţişti în Marea Britanie, pentru a-i supune unui nou interogatoriu pe cei şapte. Aceştia au declarat că din cauza interdicţiei dată de către poliţie ei au păstrat tăcerea visavis de cazul Madeleine şi de ceea ce s-a întâmplat în seara răpirii la restaurantul Ocean Club.

Prin intermediul purtătorului de cuvânt al familiei McCann, cei şapte au afirmat categoric că aşa numitul „pact de tăcere” nu a existat şi nici nu au avut vreun secret. Ei doresc să contribuie la găsirea Madeleinei şi în acest sens au respectat întocmai interdicţia poliţiei portugheze de a nu face declaraţii pe această temă.

Cele nouă persoane care au cinat în acea seară la restaurantul de tapas au fost Gerry şi Kate McCann, Russell O'Brien şi partnera sa Jane Tanner, Rachael şi Matthew Oldfield, Fiona şi David Payne şi mama acesteia, Dianne Webster.

Şeful investigaţiei, apreciatul Paulo Rebelo va stabili în curând dacă soţii McCann vor rămâne în continuare suspecţi, sau dacă ancheta se va desfăşura pe cu o cu totul altă pistă.

Antena3.ro

×
Parteneri
Incendiu puternic într-o parcare plină cu TIR-uri, la Timişoara!
x close