Antena 3 CNN Externe CE cere anchete ?independente şi imparţiale? în cazul închisorilor secrete ale CIA

CE cere anchete ?independente şi imparţiale? în cazul închisorilor secrete ale CIA

CE cere anchete ?independente şi imparţiale? în cazul închisorilor secrete ale CIA
Sursa foto: Inchisoare
14 Aug 2009   •   19:03

Comisia Europeană face un apel către statele membre să continue ?anchete profunde, independente şi imparţiale pentru a stabili adevărul, oricare ar fi el?, referitor la închisorile secrete CIA despre care se spune că ar fi fost găzdute pe teritoriul Europei. Declaraţia a fost făcută vineri, de purtătorul de cuvânt al CE, Denis Abbott.

El atrage atenţia statelor membre acuzate în mod direct că anchetele trebuie să se desfăşoare în mod imparţial. ?Există o obligaţie pozitivă ce derivă din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului de a efectua astfel de anchete cât se poate de repede de către statele membre vizate, în mod special pentru a stabili responsabilităţi şi, acolo unde este cazul, de a permite victimelor să obţină compensaţii pentru prejudiciile suferite", a spus oficialul CE, citat de Mediafax.

România se află printre statele despre care presa susţine că ar fi găzduit închisori secrete ale CIA. Jurnaliştii de la New York Times susţin chiar că una din aceste închisori s-ar fi aflat pe una din străzile aglomerate din Bucureşti. Jurnaliştii îl citează pe Kyle D. Foggo, fost Şef al Bazei de Aprovizionare a CIA în Europa. Potrivit acestuia, trei închisori secrete ar fi fost construite pentru a ţine unii dintre cei mai periculoşi deţinuţi. Fiecare închisoare putea să adăpostească până la şase deţinuţi.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: CIA
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close