Antena 3 CNN Externe Cel mai vânat interlop român din Mexic a dat de greu după gratii. „Rechinul” se sufocă în pușcărie

Cel mai vânat interlop român din Mexic a dat de greu după gratii. „Rechinul” se sufocă în pușcărie

Florian Tudor, zis „Rechinul”, se plânge de tratamentul de care are parte în pușcăria în care a fost băgat după ce autoritățile din Mexic l-au arestat

Cel mai vânat interlop român din Mexic a dat de greu după gratii. „Rechinul” se sufocă în pușcărie
de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Iul 2021   •   09:46

Ajuns după gratii în Mexic, Florian Tudor, zis „Rechinul”, se plânge de tratamentul de care beneficiază în pușcărie. Românul a reușit să se impună în lumea interlopă din această țară unde legea este făcută de celebrele carteluri de droguri. Florian Tudor a făcut bani clonând carduri și dezvoltând și alte afaceri ilegale.

Florian Tudor, zis „Rechinul”, se plânge de tratamentul din pușcărie și acuză că este maltratat

Acum, el acuză faptul că este maltratat și izolat, după cum notează cotidianul mexican „La Razon”, care apare în orașul Monterrey. Primul judecător districtual pentru chestiuni administrative din Mexico City a declarat valid transferul lui Florian Tudor în închisoarea Altiplano.

În urma acestei decizii, judecătorul Jonathan Bass Herrera a pasat hotărârea de a-l ține în închisoare pe român în mâinile unui judecător în materie penală.

La data de 22 iunie, Florian Tudor a depus un apel de neconstituționalitate împotriva „detenției în regim de izolare și a transferului involuntar” din închisoarea Nord, din Mexico City, la un centru federal de detenție din Almoloya de Juárez, statul Mexic.

 „Rechinul” se află în închisoarea cu cel mai înalt nivel de securitate din Mexic

Există deja doi magistrați care au respins cererea de protecție a „Rechinului”, care se plânge de maltratare, izolare și transfer de la o închisoare la alta fără să fi fost consultat în prealailb.

Anterior, Judecătoria a șasea Penală a districtului Amparo, din Mexico City, a respins „ca inadmisibilă” cererea de protecție judiciară solicitată de Tudor, care a dorit să anuleze decizia unui judecător de a-l transfera în închisoarea de maximă securitate Centro Federal de Readaptación Social Número 1 Altiplano, conform libertatea.ro.

Centro Federal de Readaptación Social Número 1 Altiplano este o închisoare federală de maximă securitate care se află la aproximativ 25 km de Toluca. Centrul de detenție are o suprafață de 260.000 mp și o capacitate de 724 de deținuți. Este închisoarea cu cel mai înalt nivel de securitate din Mexic.

Florian Tudor, zis "Rechinul", liderul grupării Riviera Maya din Mexic, nu va fi extrădat în România

Florian Tudor, interlopul român cunoscut drept "Rechinul", liderul grupării Riviera Maya din Mexic, nu va fi extrădat în România, după ce un judecător mexican a suspendat ordinul prin care acesta a fost reţinut pentru extrădare.

Florian Tudor, alias Rechinul, rămâne în Mexic, deocamdată, datorită unei proceduri legislative stufoase, invocate de avocatul său. 

Acesta reclamă că nu îi sunt respectate drepturile. Ba mai mult, că sunt abuzuri ale procurorilor români la adresa lui Florian Tudor.

Judecătorii mexicani vor decide dacă dosarul e temeinic şi abia apoi Florian Tudor va fi trimis înapoi în România. 

Presupusul lider al mafiei românești din Mexic a fost arestat în Quintana Roo, pe 27 mai, de agenții Procuraturii Generale (FGR). Potrivit primelor rapoarte, interlopul este reținut printr-un ordin în scopuri de extrădare.

Şapte capete de acuzare are Florian Tudor în dosar. Grup infracţional organizat, cinci infracţiuni de şantaj şi instigare la tentativă de omor.

×
Subiecte în articol: rechinul interlop român Mexic puscarie
Parteneri
Horoscop 5 decembrie 2023, cu Bianca Nuţu. Vărsătorii au colaborări profitabile
x close