Antena 3 CNN Externe Cel puţin 1.000 de morţi în urma taifunului Bopha, din Filipine

Cel puţin 1.000 de morţi în urma taifunului Bopha, din Filipine

Cel puţin 1.000 de morţi în urma taifunului Bopha, din Filipine
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
16 Dec 2012   •   13:23

Bilanţul Bopha, cel mai puternic taifun care a afectat Filipinele în acest an, a depăşit pragul de 1.000 de morţi, au anunţat duminică autorităţile, precizând că sute de persoane sunt în continuare dispărute, relatează AFP.
   
Taifunul din 4 decembrie a provocat moartea a 1.020 de persoane pe insula Mindanao (sud), devastată de inundaţii şi alunecări de teren, a anunţat şeful serviciilor de securitate civilă, Benito Ramos.
   
Numărul persoanelor dispărute a fost revizuit, de asemenea, acesta fiind în prezent de 844 de persoane, dintre care aproximativ jumătate sunt pescari plecaţi pe mare înainte de sosirea taifunului.
   
"Bilanţul va creşte în continuare. Am găsit multe cadavre ieri (sâmbătă), printre copaci şi dărâmături", a declarat Ramos pentru AFP.
   
"Nimeni nu se aştepta la o astfel de intensitate. Ultima dată (când această parte a ţării) a fost afectată de o furtună puternică a fost în 1912", a adăugat el.
   
Bilanţul ar putea fi mai mare decât cel al Washi, care a provocat moartea a 1.268 de persoane în decembrie 2011, în special în nordul Mindanao.
   
ONU a lansat un apel la ajutor internaţional, sperând să strângă 65 de milioane de dolari pentru ajutorarea supravieţuitorilor.
   
Filipinele se confruntă cu o medie de 20 de furtuni sau taifunuri importante pe an, acestea producându-se în special în timpul sezonului ploios, în perioada iunie-octombrie.

×
Subiecte în articol: morti victime filipine taifun
Parteneri
Record de viteză pe un drum naţional din România
x close