Antena 3 CNN Externe Cel puţin nouă persoane au murit într-un atac sinucigaş împotriva cartierului general al armatei pakistaneze

Cel puţin nouă persoane au murit într-un atac sinucigaş împotriva cartierului general al armatei pakistaneze

Cel puţin nouă persoane au murit într-un atac sinucigaş împotriva cartierului general al armatei pakistaneze
de M.T.    |    20 Ian 2014   •   10:34

Cel puţin nouă persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 18 au fost rănite luni dimineaţă, într-un atac sinucigaş care a avut loc în apropiere de cartierul general al armatei pakistaneze de la Rawalpindi, informează AFP, citată de Agerpres.

Atacul de la periferia capitalei Islamabad a fost revendicat de rebelii talibani.

Cu o zi înainte, cel puţin 20 de soldaţi pakistanezi au fost ucişi în nord-vestul ţării, în unul din cele mai sângeroase atacuri din ultimii ani împotriva armatei Pakistanului.

Atacul de luni, la fel ca şi cel din urmă cu o zi, a fost revendicat de Mişcarea talibanilor din Pakistan (TTP), principala grupare rebelă din ţară.

Aliată Al-Qaida, TTP desfăşoară din 2007 o rebeliune violentă împotriva guvernului de la Islamabad, pe care îl acuză de alianţă strategică cu Statele Unite.

Atentatul a fost comis de un atacator sinucigaş la aproximativ un kilometru de cartierul general al armatei, într-o zonă de înaltă securitate, a declarat presei Sajid Zafar Dall, un înalt responsabil al administraţiei locale.

El a precizat că atentatul a avut loc cu puţin timp înainte de ora locală 8 şi a sugerat că bilanţul victimelor ar putea creşte.

Armata a ajuns rapid la faţa locului, izolând zona şi împiedicând presa şi curioşii să se apropie.

Explozia a avut loc în zona pieţei din Rawalpindi şi a fost atât de puternică încât unda de şoc în urma deflagraţiei a spulberat geamurile clădirilor situate în apropiere.

Cartierul general al armatei pakistaneze din Rawalpindi a mai fost atacat şi în 2009, în timpul unei campanii de atentate a TTP pe teritoriul întregii ţării, când au fost vizate şi alte baze militare.

×
Subiecte în articol: pakistan atac sinucigas atentat sinucigas
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close