Antena 3 CNN Externe Cel puţin unul din incendiile din California a fost provocat intenţionat

Cel puţin unul din incendiile din California a fost provocat intenţionat

Cel puţin unul din incendiile din California a fost provocat intenţionat
26 Oct 2007   •   17:28

Cel puţin unul dintre focarele izbucnite în sudul Californiei a fost pus de o mână criminală. Informaţia a fost confirmată de un oficial american. Între timp, situaţia este critică în Orange şi San Diego, unde pompierii se luptă în continuare cu focul devastator. Vestea bună este că în Los Angeles incendiul este sub control.

Pârjolul din California a lăsat în urmă un adevărat dezastru: 1.600 de case distruse, aproape 200.000 de hectare de teren mistuite de flăcări, 12 morţi, zeci de răniţi dar şi peste un milion de oameni evacuaţi. Dacă la Los Angeles situaţia este sub control, iar unii dintre evacuaţi s-au întors la casele lor, în oraşele Orange şi San Diego, pompierii se luptă în continuare cu flăcările scăpate de sub control. Autorităţile au apelat şi la ajutorul deţinuţilor pentru a reuşi să stingă incendiile.

Dintre cele 9.000 de persoane detaşate în zona calamitată, 3000 sunt puşcăriaşi. Autorităţile din Orange adună, de asemenea, probe pentru a depista cauza izbucnirii dezastrului. Din primele indicii se pare că cel puţin unul dintre cele trei focare izbucnite aici, a fost aprins în mod deliberat, iar FBI depune eforturi pentru a-l prinde pe făptaş.

Antena 3

×
Parteneri
Supermarketul din România care oferă 60 de bani pe orice sticlă reciclată
x close