Antena 3 CNN Externe China. Iniţial expulzat, ?Omul păianjen? escaladează pentru a promova turismul

China. Iniţial expulzat, ?Omul păianjen? escaladează pentru a promova turismul

China. Iniţial expulzat, ?Omul păianjen? escaladează pentru a promova turismul
19 Noi 2007   •   13:30

Alpinistul francez Alain Robert, supranumit ?Omul păianjen? francez pentru că escaladează clădiri cu mâinile goale, s-a căţărat week-end-ul trecut pe muntele Tianmen, la invitaţia autorităţilor chineze. Invitaţia autorităţilor chineze a venit la câteva luni după ce aceleaşi autorităţi, l-au arestat şi expulzat pentru că s-a urcat pe turnul Jin Mao din Shanghai, în luna mai. Alain Robert a escaladat 200 de metri de verstant fără niciun fel de echipament, aproape de vârful muntelui Tianmen din provincia Hunan. Alpinistul a avut nevoie de 40 de minute pentru a urca pe munte, şi a fost filmat de o televiziune locală în cadrul unei campanii de promovare a regiunii.

Alain a petrecut 5 zile în închisoare după ce a escaladat turnul Jin Mao din Shangai fără autorizaţie şi costumat în "Spider Man". În iunie, autorităţile chineze l-au expulzat, cu interdicţia de a intra în China pentru 5 ani.

Pentru a obţine aprobarea de a escalada muntele Tianmen, timp de 2 luni, alpinistul a dus muncă de convingere cu oficiali din 7 ministere chineze diferite.

Antena3.ro

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close