Chirac a sforăit în timpul discursului unui oficial american

10 Iul 2007   •   15:13
Chirac a sforăit în timpul discursului unui oficial american
Memoriile fostului director de comunicare al lui Tony Blair, publicate luni la Londra, relatează între altele un episod savuros în care fostul preşedinte francez Jacques Chirac a sforăit sfidător în timpul discursului unui oficial american. ?Incidentul? a avut loc la 19 iulie 2000 la Tokyo, la o reuniune în cadrul G8, a povestit Alastair Campbell. Preşedintele american de atunci Bill Clinton era întârziat de negocieri, ex-cancelarul german Gerhard Schroeder nu părea interesat de întâlnire, iar preşedintele francez ajunsese ultimul.

Tony Blair era ?isteric?, a descris Campbell în cartea sa. ?Spunea că ar putea fi reuniunea cea mai inutilă la care i-a fost dat vreodată să asiste?, dacă nu ar fi rămas memorabilă prin atitudinea ?extrem de nepoliticoasă? a lui Chirac. Secretarul american al Trezoreriei din acea perioadă, Larry Summers, se lansase într-o lungă intervenţie, iar ?Chirac s-a răsturnat în scaun, cu capul pe spate, a sforăit zgomotos, apoi după câteva minute a scos un mormăit sonor potrivit lui Tony Blair şi a strigat: ?prea lung, prea lung?, în engleză, în timp ce Summers continua să vorbească?, a povestit el.

Blair ?a spus că nu a văzut niciodată o manifestare atât de impresionantă de nepoliteţe şi antiamericanism?, a adăugat Campbell.

Rompres

Parteneri
x close