Antena 3 CNN Externe CNN l-a dat afară pe Chris Cuomo, fratele fostului guvernator de New York, acuzat de infracțiuni sexuale

CNN l-a dat afară pe Chris Cuomo, fratele fostului guvernator de New York, acuzat de infracțiuni sexuale

CNN a anunțat că l-a concediat "cu efect imediat" pe jurnalistul Chris Cuomo, fratele lui Andrew Cuomo, fostul guvernator al statului New York care și-a pierdut funcția după ce a fost inculpat pentru agresiune sexuală.

CNN l-a dat afară pe Chris Cuomo, fratele fostului guvernator de New York, acuzat de infracțiuni sexuale
Sursa foto: Twitter @cnnbrk
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Dec 2021   •   11:25

Un comunicat postat pe contul de Twitter al CNN precizează că decizia de concediere a venit în urma unei anchete privind implicarea lui Chris Cuomo (foto) în apărarea fratelui său.

"Am angajat o firmă de avocatură binecunoscută pentru a conduce investigația şi l-am demis (pe Chris Cuomo) din funcție, decizie cu efect imediat. În cursul investigației au apărut noi informații", menționează CNN.

Mai multe documente relevă faptul că fostul jurnalist CNN, care a prezentat emisiunea de știri de la ora 21, şi-ar fi consiliat fratele politician, aspect considerat de către conducerea rețelei de televiziune drept contrar standardelor companiei.

"Documentele, de a căror existență nu știam înainte de publicarea lor, ridică întrebări serioase (...) și dezvăluie un nivel de implicare mai mare decât știam în sprijinirea fratelui său", a precizat un purtător de cuvânt al CNN.

Chris Cuomo, care fusese suspendat de pe post anterior concedierii, a transmis într-un mesaj text relevat de  jurnalistul CNN Brian Stelter: "Nu așa vreau să se încheie cariera mea (la CNN), dar v-am spus deja de ce și cum l-am ajutat pe fratele meu"

Confruntat cu acuzații de agresiune sexuală din partea a cel puțin 11 femei, Andrew Cuomo (foto următoare), guvernator al statului New York timp de zece ani, a fost nevoit să demisioneze în luna august.

 

În luna octombrie, fostul guvernator - al cărui tată, Mario Cuomo, a fost și el guvernator al statului New York - a fost pus sub acuzare pentru agresiune sexuală asupra unei foste colaboratoare, fapt care s-ar fi petrecut în decembrie 2020.

×
Subiecte în articol: chris cuomo Andrew Cuomi cnn
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close