Antena 3 CNN Externe CIA permite agenţilor săi să îşi ia o a doua slujbă

CIA permite agenţilor săi să îşi ia o a doua slujbă

CIA permite agenţilor săi să îşi ia o a doua slujbă
Sursa foto: Cia
03 Feb 2010   •   09:41

CIA permite agenţilor săi să facă muncă de ?detectivi? prin vânzarea expertizei lor de spionaj firmelor financiare. În cadrul unei iniţiative ce va provoca oprobriul public, ofiţerii CIA întreprinzători care doresc să câştige în plus au primit permisiunea de a asista firmele de pe Wall Street .
Oficialii susţin că politica era necesară pentru a opri plecare agenţilor din serviciu, în condiţiile în care s-au cheltuit milioane de dolari pe antrenarea lor. În ultimii ani, a exista un adevărat exod de ofiţeri CIA într-o perioadă în care SUA se luptă în două războaie şi conduce eforturile internaţionale contra al-Qaeda.
Agenţii au lucrat de exemplu ca analişti pentru o companie financiară din New York care dorea să le folosească capacităţile de a observa indiciile în limbajul nonverbal şi din conversaţie pentru a analiza dacă directorii mint.
Detalii apar în cartea ?Broker, Trader, Lawyer, Spy: The Secret World of Corporate Espionage? a lui Eamon Javers.
Oficialii susţin că orele suplimentare nu compromit securitatea naţională şi a fost permisă doar după ce ofiţerii CIA au dat detalii despre munca ce urmau să o facă. Nu se ştie încă de când este implementată politica sau câţi ofiţeri au primit aprobarea.
Într-un articol pentru Politico.com, Javers amimtea o firmă din Boston, Business Intelligence Advisors (BIA), care a fost fondată de foşti ofiţeri şi care îşi vinde expertiza în detectarea minciunilor.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: CIA
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close