Antena 3 Externe CIA şi FBI date în judecată de companiile aeriene

CIA şi FBI date în judecată de companiile aeriene

08 Aug 2007   •   14:20
CIA şi FBI date în judecată de companiile aeriene

Companiile aeriene americane dau în judecată FBI şi CIA, pentru incapacitatea de a preveni atacurile de la 11 septembrie 2001. Patru avioane de pasageri au fost deturnate atunci de teroriştii Al-Qaida. Companiile aeriene au fost, la rândul lor, chemate în instanţă de rudele celor care au murit în atacurile de la World Trade Center şi Pentagon. Companiile aeriene date în judecată de victimele atentatelor de la 11 septembrie au depus o plângere prin care solicită audierea unor agenţi FBI şi CIA. În total, şapte companii au înaintat plângeri separate.

Vizaţi sunt doi agenţi CIA din cadrul departamentului care a derulat ancheta în cazul lui Ossama ben Laden şi cinci agenţi FBI, care au deschis o investigaţie similară, după atacuri. Companiile spun că au nevoie de mărturiile acestora pentru a dovedi că nu sunt responsabile pentru ceea ce s-a întâmplat la 11 septembrie 2001. Nici CIA, nici FBI n-a permis agenţilor lor să depună mărturie, deşi au recunoscut că înainte de atacuri existau informaţii despre un posibil atentat. În plus, nu i-a trecut pe listele de pasageri interzişi pe doi dintre piraţii aerului despre care ştiau că se află în Statele Unite şi pot fi un pericol. Aproape trei mii de oameni şi-au pierdut viaţa în atacurile de acum şase ani.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close