Antena 3 CNN Externe CIA torturează suspecţii de terorism cu muzica celor de la Red Hot Chili Peppers

CIA torturează suspecţii de terorism cu muzica celor de la Red Hot Chili Peppers

CIA torturează suspecţii de terorism cu muzica celor de la Red Hot Chili Peppers
10 Apr 2014   •   13:04

Tot mai multe detalii ies la iveală după o analiză a Comisiei de Spionaj a Senatului american. Conform raportului întocmit, condiţiile de detenţie din unităţile penitenciare speciale sunt deplorabile, iar tehnicile de interogare sunt din ce în ce mai bizare.

Comisia de investigaţie a dezvăluit că CIA foloseşte metode de tortură similare celor folosite în Uniunea Sovietică, China sau Coreea de Nord, iar privarea de somn sau izolarea sunt printre cele mai blânde practici de interogare.

Unul dintre deţinuţii închişi în locaţiile speciale, Abu Zubaydah, spune că a fost subiectul a cel puţin 10 tipuri de tortură, transmite postul Al Jazeera.

Zubaydah povesteşte cum a fost închis într-o cuşcă mică de animale, timp de două săptămâni. Ulterior, acesta a fost legat de încheieturile mâinilor şi atârnat de tavanul celulei, în timp ce muzica foarte tare se auzea neîntrerupt.
După cum relatează un fost interogator CIA, citat în raportul oficial, nu era vorba de orice fel de muzică, ci de câteva piese interpretate de formaţia Red Hot Chili Peppers.

Nu au fost precizate cu exactitate care piese au fost folosite pentru tortură, dar după cum bine ştiu fanii acestei trupe, toate albumele lor conţin piese cu un bass puternic, tonuri de chitară stridente şi variaţii ale notelor muzicale. Ascultate la nesfârşit, aceste melodii pot provoca foarte uşor o stare de disconfort acută.

Comisia de Spionaj a Senatului SUA a votat săptămâna trecută declasificarea a 480 de pagini din sumarul executiv al raportului. Potrivit senatorilor din această comisie, întregul raport va putea fi accesat în viitorul apropiat.

CITEŞTE şi Roantanamo: Închisorile secrete ale CIA din România, Polonia şi Lituania sunt legate între ele prin linii invizibile


 

×
Subiecte în articol: CIA
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close