Antena 3 CNN Externe Cinci soldaţi, ucişi într-un atac sinucigaş ce a vizat o patrulă americano-afgană din Bagram

Cinci soldaţi, ucişi într-un atac sinucigaş ce a vizat o patrulă americano-afgană din Bagram

Cinci soldaţi, ucişi într-un atac sinucigaş ce a vizat o patrulă americano-afgană din Bagram
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
21 Dec 2015   •   15:48
Un atacator sinucigaş care circula cu o motocicletă a lovit o patrulă comună americano-afgană, luni, în apropierea bazei aeriene Bagram, din Afganistan, omorând cinci soldaţi şi rănind alţi şase, a anunţat guvernatorul districtului Bagram, Abdul Shukur Qudusi, citat de Reuters.
 
Purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, a revendicat atacul printr-un mesaj postat pe Twitter, precizând că 19 soldaţi americani au fost ucişi şi alţi câţiva răniţi.
 
Misiunea NATO de la Kabul a confirmat că a avut loc un atac cu un dispozitiv exploziv improvizat montat pe un vehicul, în apropierea bazei aeriene Bagram, şi a precizat că a fost demarată o investigaţie.
 
Comandantul poliţiei din provincia Parwan a precizat că trei poliţişti afgani au fost răniţi în atac. El a adăugat că nu este autorizat să ofere detalii despre victimele din rândul trupelor străine.
 
Bagram, situată la 40 de kilometri nord de capitala afgană Kabul, este una dintre principalele baze pentru cei 9.800 de militari americani care au rămas în Afganistan după ce trupele internaţionale şi-au încheiat operaţiunile de luptă anul trecut.
 
Atacul a avut loc la aproximativ o săptămână după atentatele sinucigaşe care au vizat baza aeriană de la Kandahar, din sudul Afganistanului, şi o clădire de oaspeţi a ambasadei Spaniei la Kabul, subliniind abilitatea talibanilor de a ataca ţinte importante care au legătură cu Guvernul susţinut de SUA.
 

×
Subiecte în articol: atac sinucigas
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close