Antena 3 CNN Externe Cioroianu: ?Statul român îi va apăra pe românii oneşti din Italia?

Cioroianu: ?Statul român îi va apăra pe românii oneşti din Italia?

Cioroianu: ?Statul român îi va apăra pe românii oneşti din Italia?
03 Noi 2007   •   15:48

Instituţiile statului român îi vor proteja pe românii oneşti aflaţi la muncă în Italia, iar aceştia nu trebuie să-şi facă griji din cauza evenimentelor recente din această ţară, a declarat, sâmbătă, ministrul Afacerilor Externe, Adrian Cioroianu. „Problemele în Italia nu sunt cu românii oneşti. Acum s-a creat o tensiune datorată în parte şi presei italiene şi unor declaraţii avântate ale unor politicieni italieni care au asimilat prea repede românii cu infractorii. Cei care sunt la lucru nu trebuie să-şi facă griji, pentru că vor fi protejati de instituţiile statului român”, a spus şeful diplomaţiei române, aflat la Craiova, la o reuniune locală a PNL.

Patru români au fost spitalizaţi după ce au fost agresaţi, vineri seara, la Roma, în parcarea unui supermarchet, de un grup de 10 italieni cu feţele acoperite cu cagule. Această agresiune survine actului criminal comis de cetăţeanul român de etnie romă Romulus Mailat, în urma căruia italianca Giovanna Reggiani şi-a piredut viaţa, faptă ce a şocat presa şi opinia publică din Italia.

Ministerul Afacerilor Externe condamnă în modul cel mai ferm actul de agresiune asupra celor patru cetăţeni români şi solicită autorităţilor italiene competente să ancheteze de urgenţă acest caz, să identifice şi să pedepsească persoanele vinovate. Ministrul Adrian Cioroianu va comunica autorităţilor abilitate italiene că întreaga opinie publică românească aşteaptă ca instituţiile statului italian să întreprindă masurile necesare pentru ca astfel de acte xenofobe să nu se mai repete.

Rompres

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close