Antena 3 CNN Externe Clipe de panică, după ce o clădire de 300 de metri din China a început să se clatine din senin

Clipe de panică, după ce o clădire de 300 de metri din China a început să se clatine din senin

Unul dintre cei mai mari zgârie-nori din metropola chineză Shenzhen a fost evacuat, marţi, după ce a început să se clatine din senin.

Clipe de panică, după ce o clădire de 300 de metri din China a început să se clatine din senin
de Claudia Popovici    |    18 Mai 2021   •   17:06

Incidentul a avut loc marţi în jurul orei 13:00 în orașul sudic Shenzhen la SEG Plaza, care găzduiește o piață importantă de electronice, precum și birouri.

Potrivit martorilor care au filmat momentul, clădirea a început să se clatine din senin, fără a fi cutremur, efectul fiind vizibil de la nivelul solului și resimțit la etajele superioare.

La scurt timp, pe reţelele de socializare au apărut imagini în care se poate observa cum structura clădirii se clatină înainte și înapoi, stârnind panică printre angajați dar și haos printre cei care se aflau pe străzile din apropiere.

Potrivit autorităţilor, clădirea a fost evacuată şi s-a demarat o anchetă pentru a stabili cu exactitate eventualele probleme structurale, mai ales că în zonă nu a avut loc niciun cutremur.

SEG Plaza are 72 de etaje, cu o înălțime totală de 355,8 metri. Este a treia cea mai înaltă clădire din Shenzhen. 

SEG (Shenzhen Electronics Group) Plaza a fost aprobat de Biroul Municipal de Planificare la 27 mai 1993 pentru efectuarea pregătirilor de pre-construcție, iar achiziția, planificarea și proiectarea terenurilor au fost finalizate în 1995.

Construcția infrastructurii și a corpului principal a început în 1996 și prima fază a proiectul din 1997 a finalizat proiectul subsolului și corpul principal cu zece etaje. Turnul cu 66 de etaje a fost finalizat în 1998, iar turnul cu 72 de etaje a fost finalizat în 1999.

În 2000, instalarea echipamentului turnului și decorarea interioară și exterioară au fost finalizate, atingând standardul de acceptare a finalizării.

×
Subiecte în articol: China zgârie-nori
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close