Antena 3 CNN Externe CNN a pus punct parteneriatului cu Reuters

CNN a pus punct parteneriatului cu Reuters

CNN a pus punct parteneriatului cu Reuters
30 Aug 2007   •   18:41

Reţeaua de televiziune Cable News Network (CNN) a anunţat joi că nu va mai utiliza serviciul de ştiri Reuters, punând punct unui parteneriat care durează de 27 de ani. Motivaţia a fost pentru a-şi reduce costurile şi a investi în propiile operaţiuni de culegere a ştirilor. ?Este o decizie care nu are nimic de a face cu Reuters. Este vorba pur şi simplu de cine este proprietarul informaţiei. Într-o lume în continuă schimbare, cine are proprietate asupra informaţiei este rege?, a declarat purtătorul de cuvânt al CNN, Nigel Pritchard. Începând de vineri, CNN nu va mai utiliza texte, fotografii şi materiale de televiziune livrate de Reuters. În continuare, CNN va utiliza informaţii furnizate de Associated Press şi Associated Press Television News, rivali ai Grupului Reuters.

Marile organizaţii de ştiri de genul CNN se luptă să identifice cele mai potrivite mijloace pentru a atrage noile generaţii de telespectatori, care cel mai probabil vor prefera să-şi primească informaţiile mai degrabă pe telefoanele mobile şi prin Internet decât de la televizor.

Piaţa informaţiilor financiare este dominată de Thomson Corp., Reuters, Bloomberg News şi Dow Jones.

În luna mai a acestui an grupul Thomson Corp. a anunţat preluarea Reuters pentru 12,8 miliarde euro. Ulterior, grupul News Corp. a făcut o ofertă de 3,7 miliarde euro pentru preluarea Dow Jones & Co., compania care deţine prestigiosul cotidian ?The Wall Street Journal?.

Rompres

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close