Antena 3 CNN Externe Comandantul forţelor NATO din Europa: Trebuie să suplimentăm efectivele în Europa de Est, în contextul măsurilor de garantare a securităţii României şi zonei baltice

Comandantul forţelor NATO din Europa: Trebuie să suplimentăm efectivele în Europa de Est, în contextul măsurilor de garantare a securităţii României şi zonei baltice

Comandantul forţelor NATO din Europa: Trebuie să suplimentăm efectivele în Europa de Est, în contextul măsurilor de garantare a securităţii României şi zonei baltice
Sursa foto: Foto: Agerpres
04 Noi 2014   •   20:14

Comandantul forţelor NATO din Europa, Philip Breedlove, susţine că Alianţa Nord-Atlantică are nevoie de suplimentarea efectivelor în Europa de Est în contextul măsurilor de garantare a securităţii României, Poloniei şi zonei baltice, pe fondul intensificării presiunilor Rusiei şi a ameninţării islamiste.

Generalul Breedlove a declarat că Alianţa Nord-Atlantică trebuie să suplimenteze, temporar, prezenţa militară în Europa de Est, din cauza zborurilor "provocatoare" efectuate de Rusia în apropierea spaţiului european.

"Din cauza presiunilor intense pe care le resimţim acum în estul Europei şi în contextul măsurilor de garantare a securităţii aplicate în ţările baltice, în Polonia şi în România, avem nevoie de prezenţă militară suplimentară prin rotaţie", a declarat generalul Philip Breedlove, potrivit publicaţiei Stars & Stripes.

Comandantul forţelor NATO din Europa nu a precizat cum vor fi distribuite efectivele suplimentare care vor fi trimise în Europa de Est.

Alianţa Nord-Atlantică a interceptat săptămâna trecută numeroase avioane militare ruse, în apropierea spaţiului aerian european.

"În opinia mea, cred că ruşii ne transmit un mesaj, acela că sunt o mare putere", a precizat generalul Philip Breedlove. "Au fost efectuate zboruri în formaţii mari, cu traiectorii provocatoare", a subliniat Breedlove.

"Am avut dreptate în privinţa menţinerii unei prezenţe permanente în Europa. Acum, pe fondul presiunilor intense resimţite în estul Europei (...), considerăm necesară o prezenţă militară suplimentară prin rotaţie, până când situaţia se va normaliza", a mai spus Breedlove, citat de site-ul BreakingDefense.com.

Săptămâna trecută, Alianţa Nord-Atlantică a anunţat efectuarea a numeroase operaţiuni de interceptare în contextul intensificării activităţilor aeriene ale Rusiei în Marea Neagră, Marea Baltică şi Marea Nordului.

×
Subiecte în articol: Philip Breedlove
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close