Antena 3 CNN Externe O companie din Franța este acuzată că le-a trimis soldaților ruși din Ucraina pachete de Anul Nou și le-a urat "victorie grabnică"

O companie din Franța este acuzată că le-a trimis soldaților ruși din Ucraina pachete de Anul Nou și le-a urat "victorie grabnică"

O companie franceză de produse alimentare care încă operează în Rusia le-ar fi trimis pachete de Anul Nou soldaților ruși de pe frontul din Ucraina.

O companie din Franța este acuzată că le-a trimis soldaților ruși din Ucraina pachete de Anul Nou și le-a urat "victorie grabnică"
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Ian 2023   •   18:08

Informația, circulată inițial pe rețeaua socială rusă VKontakte, a fost preluată de rețelele de socializare globale și de presa internațională.

Fotografiile asociate arată "kit-uri alimentare" Bonduelle trimise pe front și mesaje în care soldații ruși sunt felicitați cu ocazia Anului Nou și li se urează o "victorie rapidă".

10.000 de astfel de pachete ar fi fost expediate soldaților ruși din Ucraina.

Reprezentanța Bonduelle în Rusia ar fi menționat că acțiunea face parte din angajamentul de "responsabilitate socială" al companiei.

Este citată șefa reprezentanței Bonduelle din Rusia, Ekaterina Eliseeva, care ar fi spus că "urările sincere pentru o victorie rapidă nu sunt mai puțin importante decât pachetul alimentar".

Compania franceză acuză o dezinformare propagată de rețelele sociale ruse

Informația a provocat furie în Ucraina iar internauții s-au mobilizat pe rețelele sociale și au îndemnat la boicotarea produselor companiei franceze.

Bonduelle a reacționat, la rândul său, într-un comunicat în care neagă expedierea de pachete alimentare pentru rușii de pe front.

"Pe 30 decembrie, rețelele sociale rusești au răspândit informații înșelătoare despre activitatea noastră în Rusia. Informațiile și declarațiile atribuite companiei Bonduelle și conducerii acesteia sunt false", se spune în comunicatul respectiv.

După o serie de retrageri ale companiilor occidentale, în contextul războiului din Ucraina, Bonduelle a precizat în mai 2022 că își va păstra afacerea din Rusia, deoarece consideră că este de datoria sa "să ofere oamenilor acces la alimente de bază și să facă tot posibilul pentru a evita penuria de alimente".

"Ca parte a misiunii sale, compania asigură continuitatea activităților sale în Rusia pentru a hrăni nu doar 145 de milioane de ruși, ci și 90 de milioane de locuitori din țările vecine, care sunt aprovizionați cu produse ale fabricilor din Rusia ale grupului", se arată în declarația dată publicității de Bonduelle la momentul respectiv.

Foto: soldați ruși în Ucraina

×
Subiecte în articol: bonduelle pachete soldaţi ruşi victorie
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close