Antena 3 CNN Externe Conducerea unui hotel a cerut clienților evrei să facă duș înainte să intre în piscină. Întreaga situație a declanșat o amplă polemică în Israel

Conducerea unui hotel a cerut clienților evrei să facă duș înainte să intre în piscină. Întreaga situație a declanșat o amplă polemică în Israel

Conducerea unui hotel a cerut clienților evrei să facă duș înainte să intre în piscină. Întreaga situație a declanșat o amplă polemică în Israel
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
15 Aug 2017   •   16:51

Un hotel elvețian a postat un afiș în care cere clienților evrei să facă duș înainte să intre în piscină, declanșând o amplă polemică în Israel.

Potrivit Hot News, Aparthaus Paradies, din localitatea Arosa, în Alpii elvețieni, găzduiește un număr mare de clienți evrei, în special ultraortodocsi.

Conducerea hotelului, în dorința de a reaminti regulile de igienă pentru cei care folosesc piscina, a țintit specific "clienții evrei" în urma plângerilor legate de doua tinere fete evreice care au intrat în apă fără să facă duș înainte. 

"Pentru clientii nostri evrei, femei, barbati si copii, sunteti rugati sa faceti dus inainte si dupa ce intrati in piscina. Daca nu respectati regula, vom fi nevoiti sa va interzicem accesul in piscina. Va multumim pentru intelegere".

Un alt afiș amplasat pe frigiderul hotelului se adresa din nou doar clienților evrei, autorizați să își pună mâncarea kusher aici. "In atentia clientilor nostri evrei: puteti accesa frigiderul doar in intervalele orare: 10,00-11,00 si 16,30-17,30. Sper ca veti intelege ca echipa noastra nu poate fi deranjata fara incetare".

Afișele au fost fotografiate de un client și postate pe rețelele sociale, declanșând o polemică în Israel, unde ministrul adjunct pentru Afaceri externe a cerut scuze oficiale pentru acest "act antisemit de cea mai joasa speta". 

Directoarea hotelului a afirmat ca afisele au fost inlaturate dar a negat orice act antisemit. 

"In prezent, avem numerosi clienti evrei si am remarcat ca unii nu fac dus inainte sa inoate", a aratat ea. "Avand in vedere ca alti clienti mi-au cerut sa fac ceva, am scris un pic naiv acest afis. Ar fi fost mai bine sa ma adresez tuturor clientilor", a declarat ea.

Centrul Simon Wiesenthal a cerut ministrului elvetian al Justitiei, Simonetta Sommaruga, sa "inchida hotelul urii" si sa "pedepseasca conducerea sa".

×
Subiecte în articol: hotel conducere evrei cerere
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close