Antena 3 CNN Externe Conflict între instituţiile italiene pe tema măsurilor privind imigranţii

Conflict între instituţiile italiene pe tema măsurilor privind imigranţii

Conflict între instituţiile italiene pe tema măsurilor privind imigranţii
26 Noi 2007   •   16:50

Ministerul italian de Interne critică decizia primarului unui oraş din provincia Padova. Edilul a decis ca toţi imigranţi să facă dovada că au un venit lunar de 420 de euro, un loc de muncă şi o locuinţă. Ministerul de Interne susţine că dreptul de rezidenţă nu poate fi subordonat altor condiţii, nici măcar mijloacelor de subzistenţă.

Decizia Primăriei din Citadina vizează îndepărtarea din oraş - din motive de ordine publică - a vagabonzilor, imigranţilor fără un loc de muncă şi tuturor persoanelor fără o ocupaţie fixă. Măsura a fost adoptată după înmulţirea numărului de delincvenţe, comise de imigranţi, şi adoptarea decretului-lege privind siguranţa publică.

Între timp în Italia s-au înregistrat noi violenţe împotriva românilor. La Roma, un român a fost înjunghiat, duminică seară, în plină stradă de un grup de italieni. Tânărul a fost rănit în zona umărului. El a fost transportat de urgenţă la Spitalul Aurelia din capitala italiană. Acolo românul a povestit că a fost agresat de trei sau patru necunoscuţi în timp ce se afla pe stradă cu un prieten. La începutul lunii, trei români au fost agresaţi de un grup de zece italieni, cu bâte de baseball, în timp ce făceau cumpărăturile într-un supermarket.

Antena3.ro

×
Parteneri
Mugur Isărescu lasă de înţeles că se va ajunge la îngheţarea salariilor în România
x close