Antena 3 CNN Externe Conflictul din Libia escaladează. Clădiri guvernamentale din Tripoli, ocupate de forţe loiale unui autointitulat premier

Conflictul din Libia escaladează. Clădiri guvernamentale din Tripoli, ocupate de forţe loiale unui autointitulat premier

Conflictul din Libia escaladează. Clădiri guvernamentale din Tripoli, ocupate de forţe loiale unui autointitulat premier
12 Ian 2017   •   21:13

 Autointitulatul prim-ministru libian, Khalifa Ghweil, a anunţat joi că forţe loiale au ocupat, în capitala Tripoli, clădiri deţinute de guvernul susţinut de ONU, într-o nouă lovitură dată eforturilor de a se pune capăt conflictului din ţară, relatează DPA. 

Ghweil, care a fost premier al Guvernului de Salvare Naţională, nerecunoscut, a declarat că acţiunea a avut ca scop restabilirea securităţii în ţara bogată în petrol. 

Forţele pro-Ghweil au preluat controlul a trei ministere deţinute de guvernul recunoscut internaţional, stabilit la Tripoli, a raportat site-ul Lybia Observer. 

"Guvernul de Salvare Naţională este deschis la cooperarea cu toate formaţiunile militare în stabilirea autorităţii statului",a spus Ghweil, într-un mesaj televizat. 

Pe 20 aprilie 2016, AFP relata că SUA au extins sancţiunile împotriva Libiei vizând opozanţi ai guvernului de uniune susţinut de comunitatea internaţională şi în special pe şeful guvernului nerecunoscut de la Tripoli, Khalifa Ghwei. 

Într-un comunicat al Casei Albe se menţiona că preşedintele Barack Obama a autorizat Trezoreria americană să ia măsuri punitive financiare şi în termeni de vize împotriva unor persoane fizice care "ameninţă pacea, securitatea sau stabilitatea în Libia", printre care şi Khalifa Ghweil. 

Demersul administraţiei americane a avut loc la trei săptămâni după cel similar al UE împotriva celor care încearcă "să obstrucţioneze sau să submineze guvernul libian".

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Libia Tripoli
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close