Antena 3 CNN Externe Consiliul de Tranziţie libian: Vom guverna ţara şi ne vom muta la Tripoli

Consiliul de Tranziţie libian: Vom guverna ţara şi ne vom muta la Tripoli

Consiliul de Tranziţie libian: Vom guverna ţara şi ne vom muta la Tripoli
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    22 Aug 2011   •   20:24

Luptele violente continuă şi luni la Tripoli, după ce, rebelii libieni au intrat duminică în Capitala Libiei şi au preluat controlul asupra mai multor cartiere de acolo.

Luni, rebelii au ajuns în jurul Bab Al-Aziziya, o fortăreaţă de câteva hectare, care a fost ţinta mai multor raiduri ale NATO de la începutul operaţiunilor sale în Libia, în martie. Aproape toate clădirile au fost distruse de bombardamentele Alianţei Nord-Atlantice, dar colonelul Muammar Gaddafi ar dispune de mai multe buncăre în reşedinţa sa, potrivit AFP.

Mai exact, acesta s-ar afla în continuare în reşedinţa sa de la Tripoli, Bab Al-Aziziya, a declarat, sub acoperirea anonimatului, un diplomat din Capitala libiană, care s-a întâlnit cu el în ultimele două săptămâni.

În aceste condiţii, Consiliul Naţional de Tranziţie libian (CNT) este pregătit să se mute la Tripoli, a spus Ali Suleiman Aujali, ambasadorul în Statele Unite desemnat de insurgenţii libieni, citat de CNN. "CNT va guverna ţara şi se va muta la Tripoli cât de curând va fi posibil. Desigur, trebuie să asigure întâi securitatea oraşului şi, desigur, prioritatea noastră este acum localizarea lui Gaddafi. Trebuie să aflăm unde este", a afirmat Aujali.

Potrivit acestuia, poporul libian este cel care trebuie să decidă dacă fiii lui Muammar Gadafi trebuie predaţi Curţii Penale Internaţionale sau vor fi judecaţi în Libia.

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close