Antena 3 CNN Externe Criza armată din Ecuador: Președintele Noboa a ordonat ca bandele criminale să fie neutralizate, după ce șeful cartelului Los Choneros a evadat din închisoare

Criza armată din Ecuador: Președintele Noboa a ordonat ca bandele criminale să fie neutralizate, după ce șeful cartelului Los Choneros a evadat din închisoare

Șeful statului ecuadorian, Daniel Noboa, a cerut neutralizarea "bandelor criminale", după zile în șir de violențe care au culminat cu un atac asupra unui studio de televiziune din Guayaquil.

de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Ian 2024   •   18:11

Presa internațională a consemnat că bărbați înarmați și mascați au pătruns în studioul de televiziune publică TC în timpul unei emisiuni în direct.

Poliția a făcut 13 arestări după atacul în urma căruia au fost răniți doi angajați ai televiziunii.

Luni, a fost decretată starea de urgență în Ecuador, iar de atunci au murit în urma violențelor cel puțin zece persoane.

Starea de urgență a fost decretată după ce un gangster notoriu a evadat din închisoare.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Este vorba despre Adolfo Macias Villamar, poreclit Fito, șeful bandei Los Choneros, cu activități legate inclusiv de traficul de droguri. 

Președintele ecuadorian a declarat că în țară există un "conflict armat intern" a anunțat mobilizarea forțelor armate pentru a neutraliza ceea ce el a numit "crima organizată transnațională și organizațiile teroriste".

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close