Antena 3 CNN Externe Cruzime fără margini. A fost stropită cu benzină şi arsă de vie, fiind acuzată de vrăjitorie

Cruzime fără margini. A fost stropită cu benzină şi arsă de vie, fiind acuzată de vrăjitorie

Cruzime fără margini. A fost stropită cu benzină şi arsă de vie, fiind acuzată de vrăjitorie
Sursa foto: Foto: lindamerja.wordpress.com
de S.T.    |    07 Feb 2013   •   16:59

O femeie din Papua Noua Guinee a fost torturată şi arsă de vie, fiind acuzată că ar fi omorât un băieţel prin vrăjitorie. Kepari Leniata, în vârstă de 20 de ani, a fost dezbrăcată, legată şi stropită cu benzină de către rudele micuţului mort, după care i s-a dat foc în faţa a sute de oameni.

Incidentul s-a petrecut în vestul ţării, în Mount Hagen, iar poliţiştii şi pompierii nu au putut interveni întrucât atacatorii erau mult mai mulţi.

Autorităţile susţin că a fost deschis un dosar de crimă în acest caz şi că responsabilii vor fi arestaţi, scrie BBC.

În Papua Noua Guinee, uciderea în public a persoanelor acuzate de vrăjitorie este o practică des întâlnită. De cele mai multe ori, victimele sunt femei.

Atunci când cineva moare într-un mod neaşteptat sau din cauza unor boli misterioase, femeile sunt considerate vinovate, fiind acuzate că fac vrăji pentru a atrage moartea asupra celor din jur.

În anul 2009, după mai multe astfel de crime, autorităţile din Papua Noua Guinee au solicitat ca legislaţia să fie revizuită. Ucigaşii foloseau adesea pretextul acuzaţiilor de vrăjitorie pentru a ucide oameni nevinovaţi.

Ambasada americana din Port Moresby, capitala din Papua Noua Guinee, a condamnat incidentul ca fiind "o crimă violentă", adăugând că este "o dovadă clară a violenţei bazate pe gen".

"Nu există justificare pentru astfel de acte de violenţă. Sperăm ca autorităţile competente să ia măsuri pentru pedepsirea persoanelor responsabile de moartea lui Kepari Leniata", a transmis Ambasada SUA în Papua.

×
Subiecte în articol: Papua Noua Guinee vrajitorie
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close