Antena 3 CNN Externe Detectorul de cutremure pentru acasă

Detectorul de cutremure pentru acasă

Detectorul de cutremure pentru acasă
28 Iun 2007   •   15:28

O companie japoneză a creat un aparat care detectează cutremure şi care poate fi achiziţionat pentru acasă. Detectorul se bazează pe informaţii oferite de Agenţia metereologică niponă şi poate avertiza utilizatorul cu 20 de secunde înainte de producerea unui seism. Valoarea lui este estimată la 634 de dolari americani. Pentru a putea emite semnale, detectorul anticutremur trebuie legat la Internet. În acest fel, oamenii vor primi pe telefonul mobil informaţii utile despre primele unde seismice.

Ei vor avea suficient timp să se ascundă sub mese, să oprească gazul ori să fugă din apropierea clădirilor periculoase. Cu toate astea, funcţionarea lui nu este una perfectă. ?Sistemul mai face şi greşeli. Nu este sută la sută sigur. Dar oferă informaţii preţioase înainte de începerea cutremurului. Şi cei care cred în valoarea acestor informaţii ar trebui să-şi cumpere un detector pentru a-şi salva vieţile?, a declarat Yoshinori Sugihara, şeful proiectului.

Producătorii estimează că 20% din familiile japoneze vor achiziţiona acest aparat, care va fi scos la vânzare de la 1 octombrie.

Observator

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close