Antena 3 CNN Externe Dezastrul nuclear în fotografii. Imagini din Fukushima, un ”oraș fantomă”

Dezastrul nuclear în fotografii. Imagini din Fukushima, un ”oraș fantomă”

Dezastrul nuclear în fotografii. Imagini din Fukushima, un ”oraș fantomă”
Sursa foto: Foto: CNN
15 Apr 2011   •   12:15

Fotograful Athit Perawongmetha, care lucrează ca freelancer pentru Getty Images, a decis să nu respecte atenționările autorităților și s-a deplasat către Fukushima pentru a documenta situația orașului de lângă centrala nucleară.

Centrala nucleară de la Fukushima a captat atenția lumii întregi, dezastrul nuclear fiind principalul subiect de interes pentru mass media de pe mapamond. Acestea sunt primele imagini cu orașul Fukushima după evacuare.

Fotograful povestește că poliția niponă a blocat drumurile de acces către oraș, dar, pe drumuri secundare, se poate ajunge până în zonă. 

Orașul părăsit dă strania impresie că totul este în regulă, dar timpul a stat.  Iluminatul public funcționează în continuare, iar în unele case aerul condiționat este pornit. Totul a rămas nemișcat în urma tsunami-ului.

La centrul de măsurare a radiațiilor, controlorul i-a spus fotografului, care a mers la Fukushima protejat doar cu o mască, că nu este în pericol. Hainele vor trebui spălate pentru a fi decontaminate, iar aparatul de fotografiat, curățat cu alcool.

 
 

×
Subiecte în articol: Fukushima
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close