Antena 3 CNN Externe Dezvăluire a unui martor în cazul asasinării fratelui lui JFK: A existat un al doilea lunetist

Dezvăluire a unui martor în cazul asasinării fratelui lui JFK: A existat un al doilea lunetist

Dezvăluire a unui martor în cazul asasinării fratelui lui JFK: A existat un al doilea lunetist
Sursa foto: Foto: tweetklip.com
01 Mai 2012   •   12:49

O a doua persoană a tras cu o armă de foc în Robert Kennedy, fratele mai tânăr al fostului preşedinte american John F. Kennedy, în timpul asasinatului comis la Los Angeles în 1968, informează AFP. Dezvăluirea a fost făcută de un martor ale cărui declaraţii au fost citate, luni, în presa americană.
   
Robert Kennedy a fost asasinat în iunie 1968, la scurt timp după ce câştigase alegerile primare din Partidul Democrat şi urma să se înscrie în cursa electorală prezidenţială.
   
Asasinul lui, Sirhan Sirhan, a fost condamnat la închisoare pe viaţă în 1972, iar autorităţile l-au considerat până la această declaraţie drept singurul lunetist implicat în acea crimă.
   
Luni, însă, Nina Rhodes-Hughes, care se afla la doar câţiva metri de Robert Kennedy atunci când au fost trase focurile de armă, a declarat pentru postul de televiziune CNN că "a existat un al doilea lunetist", în dreapta ei.
   
"Au existat doi lunetişti, trebuie spus acest lucru. Trebuie găsit acest al doilea lunetist, pentru că este absolut sigur că au fost doi", a declarat Nina Rhodes-Hughes, în vârstă de 68 de ani.
   
Sirhan Sirhan aşteaptă rejudecarea în apel a pedepsei sale. Avocaţii lui cer fie eliberarea, fie instrumentarea unui nou proces, în timpul căruia speră, potrivit CNN, să se folosească de mărturia Ninei Rhodes-Hughes.


×
Subiecte în articol: asasinare lunetist martor
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close