Antena 3 CNN Externe Diaspora O staţie de metrou din Italia poartă numele unui tânăr român ucis de mafie

O staţie de metrou din Italia poartă numele unui tânăr român ucis de mafie

O staţie de metrou din Italia poartă numele unui tânăr român ucis de mafie
05 Iun 2016   •   10:11

O staţie de metrou din oraşul italian Napoli poartă numele românului Petru Bârlădeanu, ucis în 2009, de un glonţ rătăcit al mafiei. Autorităţile italiene spun că este vorba de o reparaţie morală. Petru a căzut răpus în staţia aceea de metrou şi a murit sub privirile trecătorilor care s-au grăbit să fugă de la faţa locului. 

Staţia Montesanto din Napoli se numeşte acum Petru Bârlădeanu. Tânărul era era muzician. Cânta la metrou să câştige un ban. Acum, acordeonul lui a fost pus acolo, într-o vitrină, scrie b365.ro.

La 26 mai 2009, o bătaie între clanuri mafiote s-a lăsat cu mai multe focuri de armă. Gloanţele trase la întâmplare l-au nimerit pe Petru, care se îndrepta spre staţia de metrou. Era împreună cu soţia lui, Mirela.

Toată presa italiană a difuzat imaginile indiferenţei faţă de durerea altuia. Bărbatul rănit la picior şi la piept s-a târât în staţie, la adăpost, cerând ajutorul oamenilor. După câteva minute de agonie, a murit în braţele soţiei. Nu i-a păsat nimănui. Corpul neînsufleţit a rămas pe jos, vegheat de femeie, timp de o jumătate de oră. Medicul ajuns acolo nu a putut decât să constate decesul.

Asasinii, trei bărbaţi, au fost condamnaţi la câte 30 de ani de închisoare, după un proces încheiat abia în ianuarie, anul trecut.

 

×
Subiecte în articol: metrou statie de metrou Napoli mafie
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close