Antena 3 CNN Externe Diaspora Tabără de romi de lângă Napoli, în flăcări. Sute de oameni au fost evacuaţi în plină noapte

Tabără de romi de lângă Napoli, în flăcări. Sute de oameni au fost evacuaţi în plină noapte

33 de familii de romi din România au rămas fără un acoperiş deasupra capului, după un incendiu imens în tabăra în care stăteau, la periferia oraşului Napoli.

Tabără de romi de lângă Napoli, în flăcări. Sute de oameni au fost evacuaţi în plină noapte
Sursa foto: fanpage.it
de Naty Badea    |    12 Aug 2021   •   15:26

Incendiul a izbucnit în plină noapte, miercuri spre joi, în tabăra de romi Barra de la periferia oraşului Napoli. Practic au ars în întregime barăcile de acolo.

Din cauza faptului că exista foarte mult plastic stocat acolo, fumul a fost deosebit de intens, iar autostrada din apropiere a fost închisă timp de câteva ore. 

200 de oameni au fost evacuaţi. Printre aceştia se aflau şi foarte mulţi copii şi persoane în vârstă. 

Focul a fost stins în totalitate, iar oamenilor li s-au asigurat toate cele necesare.

Autorităţile italiene s-au mişcat foarte bine, s-a organizat de urgenţă o şedinţă la primărie şi s-a asigurat adăpost pentru toţi sinistraţii, chiar din noaptea incendiului. Oamenii au fost cauaţi într-un centru social şi o şcoală din apropiere, li s-a adus mâncare şi apă şi au fost îngrijiţi aşa cum se cuvine.

Din fericire nu au existat victime. Romii se plâng însă că în acele barăci aveau toate bunurile lor şi, mai ales, actele care sunt dificil de obţinut în Italia. 

Cauza incendiului nu este încă stabilită. Nu se ştie dacă e vorba de o mână criminală care a pus focul sau a avut loc vreun accident casnic ce a dus la incendierea taberei. Ancheta care se derulează în acest moment va stabili cu exactitate care au fost circumstanţele incidentului. 

 

 

×
Subiecte în articol: Italia Napoli romi
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close