Antena 3 CNN Externe Directorul de BANCĂ ce lucrează ca OFIŢER ACOPERIT. "Mă ascundeam foarte bine sub funcţia mea"

Directorul de BANCĂ ce lucrează ca OFIŢER ACOPERIT. "Mă ascundeam foarte bine sub funcţia mea"

Directorul de BANCĂ ce lucrează ca OFIŢER ACOPERIT. "Mă ascundeam foarte bine sub funcţia mea"
de O.P.    |    05 Noi 2014   •   12:24

Cei mai mulţi bancheri stau ascunşi sub sute de dosare şi tabele în Excel. Însă atenţia mass media de peste Ocean s-a focalizat asupra unuia: Ed Hale a recunoscut într-un interviu că a lucrat ca agent sub acoperire pentru CIA, vreme de mai bine de un deceniu.

Hale era CEO al băncii First Mariner, însă în 1991 a fost cooptat de cei de la CIA pentru a lucra ca spion: "Aveam acoperirea perfectă pentru că, datorită job-ului meu puteam să călătoresc peste tot în lume, şi cu o singură comandă puteam trimite pe oricine în Afganistan sau Uzbekistan", spune Ed.



Mai mult, a fost surprins să afle că participă la operaţiunea de amploare de prindere a lui Osama Bin Laden, spre sfârşitul colaborării sale cu CIA-ul.

"Job-ul meu era să plasez oamenii în diferite locuri din lume de unde puteau afla încotro se îndreaptă sau care sunt planurile lui Bin Laden spre sfârşitul anilor '90. Prima dată când i-am auzit numele nu ştiam cine este, nu era atât de popular precum urma să fie în scurt timp".
Însă Hale s-a retras din CIA în urmă cu 13 ani chiar după atentatele de la 11 Septembrie. Pe lângă afacerile bancare şi colaborarea cu CIA-ul din trecut, Ed se ocupă în prezent cu managementul unei echipe de fotbal din Baltimore, pe care o şi deţine.

Dacă pentru mulţi povestea reală a vieţii lui Hale a venit ca un şoc, o singură persoană nu a avut nicio reacţie: "După ce i-am spus mamei de colaborarea cu CIA-ul, s-a uitat la mine şi mi-a zis: ".

×
Subiecte în articol: CIA
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close