Antena 3 CNN Externe Schimbări la intrarea în Franța de la 1 august | Au fost eliminate o serie de documente necesare

Schimbări la intrarea în Franța de la 1 august | Au fost eliminate o serie de documente necesare

Franța a schimbat regulile de intrare în țară de la 1 august. Turișitii și nu numai pot renunța la certificatul verde, a anunțat Ambasada României în Franța.

Schimbări la intrarea în Franța de la 1 august | Au fost eliminate o serie de documente necesare
Sursa foto: Getyimages | Alexander Spatari
de Ioana Mircea    |    01 Aug 2022   •   22:24

Ambasada României în Franța a anunțat într-o postare pe Facebook că odată cu 1 august, Franța a schimbat regulile de intrare în țară.

Potrivit acesteia a fost eliminată obligativitatea prezentării certificatului verde care să ateste vaccinarea sau recuperarea după infectarea cu COVID-19.

Totodată, completarea declarației pe proprie răspundere privind lipsa simptomelor de infectare cu SARS-CoV-2 și a contactului cu un caz confirmat nu mai este obligatorie.

Se pare că restricțiile sunt ridicate indiferent de țara din care provine călătorul.

"Începând cu data de 1 august 2022, au fost eliminate măsurile aplicate tuturor persoanelor care călătoresc în Franța și în teritoriile franceze de peste mări, indiferent de statul de proveniență, astfel:

- Nu mai este necesară prezentarea certificatului de vaccinare, a testelor negative pentru COVID -19 sau a certificatului de recuperare de COVID-19;

- Nu mai este necesară prezentarea motivului urgent al călătoriei;

- Nu mai este necesară prezentarea declarației pe propria răspundere privind lipsa simptomelor de infectare cu SARS-CoV-2 și a contactului cu un caz confirmat.

Mai multe informații regăsiți accesând pagina de internet a Ministerului Afacerilor Externe: http://www.mae.ro/node/51912 ", a anunțat Ambasada României în Franța.

×
Subiecte în articol: certificat verde de vaccinare Franta
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close