Antena 3 CNN Externe Două noi focare de febră aftoasă în Marea Britanie

Două noi focare de febră aftoasă în Marea Britanie

Două noi focare de febră aftoasă în Marea Britanie
15 Aug 2007   •   08:59

Autorităţile britanice au descoperit două noi posibile focare de febră aftoasă, la două ferme din sud-estul ţării, în comitatul Kent. Deocamdată, zonele sunt în carantină.

Primul focar de febră aftoasă a fost depistat la începutul lunii august. La scurt timp, exporturile de animale vii, carne şi produse din carne din Marea Britanie, au fost interzise. La câteva zile, un al doilea focar de febră aftoasă a fost confirmat la Surrey, în apropiere de Londra. Anchetatorii cred că de vină pentru apariţia virusului au fost două laboratoare pentru sănătate animală, situate în apropierea fermelor la care au fost depistate cazurile de febră aftoasă. De la începutul crizei, peste 570 de vite au fost eutanasiate ca măsură de precauţie. Pierderile pentru Marea Britanie depăşesc două milioane şi jumătate de euro.

Nu este pentru prima oară când Marea Britanie se confruntă cu această problemă. În 2001, maladia de febră aftoasă a dus la eutanasierea a peste 6 milioane de animale şi a produs pagube de miliarde de dolari, atât fermierilor cât şi industriei turismului din Regat.

Antena 3

×
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close