Antena 3 CNN Externe După pârjol, californienii care s-au întors acasă au găsit doar cenuşă

După pârjol, californienii care s-au întors acasă au găsit doar cenuşă

După pârjol, californienii care s-au întors acasă au găsit doar cenuşă
27 Oct 2007   •   09:23

Mii de californieni s-au întors vineri acasă, dar mulţi dintre ei n-au mai găsit în loc decât o mare de cenuşă. Autorităţile încearcă acum să-i ajute ca viaţa lor să reintre în normal. Pârjolul din California a lăsat în urmă un adevărat dezastru: 12 morţi, 1.800 de case distruse şi aproape 200.000 de hectare de teren mistuite de flăcări.

Câţiva americani din zonele afectate de incendiile din ultimele zile, au reuşit să se întoarcă la locurile unde se aflau casele lor. Majoritatea n-au mai găsit în loc decât cenuşă. Recent, oficialii americani au deschis centre de asistenţă în zonele afectate unde rezidenţii sunt ajutaţi în legătură cu plata asigurărilor şi reconstruirea locuinţelor. Guvernatorul Californiei a promis că nu se va lăsa până când vieţile oamenilor nu vor reveni la normal.
?Aşa cum am mai spus, prima săptămână a fost ca un sprint, dar următoarea fază este maratonul. Ceea ce urmează este extrem de important. Prioritatea noastră majoră trebuie să fie întotdeauna să ajutăm la reconstrucţia vieţilor acestor oameni şi să-i repunem pe picioare cât mai repede posibil?, a declarat Arnold Schwarzenegger, guvernatorul statului California.

Pârjolul din California a lăsat în urmă un adevărat dezastru: 1.800 de case distruse, aproape 200.000 de hectare de teren mistuite de flăcări, 12 morţi şi peste un milion de oameni evacuaţi. În oraşele Orange şi San Diego, pompierii se luptă în continuare cu flăcările.

Antena 3

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close