Antena 3 CNN Externe E-urile nu mai au ce căuta în mâncarea bebeluşilor

E-urile nu mai au ce căuta în mâncarea bebeluşilor

E-urile nu mai au ce căuta în mâncarea bebeluşilor
12 Iul 2007   •   08:05

Atenţie la ce mâncaţi! Aproape orice produs cumpărat din supermarket conţine celebrele E-uri. Parlamentul European a pornit lupta împtriva aditivilor folosiţi din greu în industria alimentară. Primii luaţi în vizor care au fost deja interzişi sunt coloranţii şi îndulcitorii din hrana pentru bebeluşi. Parlamentarii europeni au interzis cu desăvârşire folosirea E-urilor în carnea macră. O lovitură grea pentru o parte dintre producătorii autohtoni care injectează în carne pe lângă apă şi sare, diferiţi coloranţi şi potenţiatori de aromă. Aceştia nu sunt altceva decât binecunoscutele E-uri, multe dintre ele cancerigene.

Parlamentarii europeni au interzis folosirea coloranţilor în pireurile pentru nou-născuţi. În general, însă, producătorii unor astfel de alimente s-au conformat. Produsele pentru copiii mai mari conţin coloranţi şi îndulcitori nenumăraţi.

Părinţii ar trebui să fie mai precauţi atunci când cumpără de mâncare pentru copii. Efectele cancerigene ale aditivilor alimentari a făcut ca forumul european pentru siguranţă alimentară să revizuiască lista de E-uri folosiţi în industria alimentară. Specialiştii europeni au anunţat deja că o parte dintre aceştia vor fi interzişi în viitor.

Antena 3

×
Parteneri
Meteorologii au anunțat când scăpăm de ploi
x close