Antena 3 CNN Externe El este cel mai important om de pe Terra. Vezi cum conduce din umbră cea mai mare putere a lumii

El este cel mai important om de pe Terra. Vezi cum conduce din umbră cea mai mare putere a lumii

El este cel mai important om de pe Terra. Vezi cum conduce din umbră cea mai mare putere a lumii
de O.P.    |    08 Mar 2012   •   06:25
Magnatul mexican Carlos Slim a reuşit să se claseze primul în noul top Forbes de anul acesta. La 72 de ani, acesta este cel mai bogat om din lume pentru a treia oară consecutiv. Topul revistei Forbes de anul acesta include 1.226 de miliardari din toată lumea, a căror avere cumulată depăşeşte 4.600 de miliarde de dolari.

Noua ediţie a clasamentului Forbes îi desemnează pe Carlos Slim, Bill Gates şi Warren Buffet ca fiind cei mai bogaţi oameni din lume. Cu aproape 70 de miliarde de dolari, Slim s-a plasat înaintea lui Gates, preşedintele Microsoft, dar şi în faţa omului de afaceri Warren Buffett.


El domină economia ţării sale, aşa cum niciun alt american n-o face. Cea mai mare parte a averii sale provine din privatizarea industriei de telecomunicaţii din Mexic.

Deşi averea magnatului a scăzut cu cinci miliarde în ultimul an, Carlos Slim şi-a păstrat cu uşurinţă locul întâi în clasamentul Forbes.

Bill Gates se află pe locul 2 cu 61 de miliarde. Aşadar, este o prăpastie de opt miliarde de dolari între cei doi.

Pe timp de recesiune, numărul miliardarilor incluşi în topul Forbes a ajuns la 1.226, mai mult cu 16 faţă de anul trecut. Însă acest fapt nu a uşurat munca editorilor implicaţi în formarea clasamentului.

 Dinu Patriciu este singurul român prezent în clasamentul Forbes de anul acesta, deşi a pierdut aproximativ 700 de milioane de dolari în ultimul an. Pe de altă parte, Frank Timiş nu a mai atins pragul de un miliard de dolari şi nu a mai intrat în clasament.





×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close