Antena 3 CNN Externe Elicopterele miliardarilor nu mai pot ateriza la Saint Tropez

Elicopterele miliardarilor nu mai pot ateriza la Saint Tropez

Elicopterele miliardarilor nu mai pot ateriza la Saint Tropez
13 Aug 2007   •   12:20

Locuitorii renumitei staţiuni Saint Tropez de pe Coasta de Azur sunt deranjaţi de zgomotul elicopterelor bogătaşilor, care se înmulţesc în fiecare zi, aglomerând spaţiul aerian local. De vara trecută, din ce în ce mai multe elicoptere s-au înghesuit deasupra Coastei de Azur. Oficialul local Françoise Souliman a sugerat că vina pentru aglomeraţia aeriană a Saint Tropez-ului aparţine celor bogaţi, care caută să evite traficul terestru. De curând, autorităţile locale au decis să ia măsuri împotriva zgomotului insuportabil şi constant al elicelor, care supără localnicii, turiştii şi reprezentanţii guvernului francez, ce au resedinţe în zonă. Astfel, unul dintre cele mai aglomerate heliporturi va fi închis, în speranţa că şi alţi operatori de astfel de piste improvizate îşi vor închide activitatea.

A fost introdus chiar un cod de bună conduită, dar acest lucru nu a împiedicat 5.000 de decolari şi aterizari numai între lunile iunie şi august ale anului trecut, aproape de patru ori mai multe decât cele permise pe parcursul unui an întreg.

Oficialii locali spun că multe dintre aterizari se produc înafara locurilor special amenajate, iar cei majoritatea pasagerilor vin din Nisa şi Monaco. Creşterea alarmantă a numărului elicopterelor personale care sunt din ce în ce mai des folosite pe distante scurte, până la plajă spre exemplu, a determinat autorităţile să compare elicopterul cu scuterul.

Se pare că originea problemei stă totuşi în accesibilitatea preţului unei călătorii cu elicopterul, prea multe persoane putând să-şi permită aşa ceva.

Mai multe detalii în Cotidianul

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close