Antena 3 CNN Externe Enzima care determină răspândirea cancerului în corp, descoperită de cercetătorii americani

Enzima care determină răspândirea cancerului în corp, descoperită de cercetătorii americani

Enzima care determină răspândirea cancerului în corp, descoperită de cercetătorii americani
Sursa foto: laborator
09 Mar 2009   •   15:02

Un grup de cercetători americani de la Institutul de Cercetare a Cancerului a făcut o descoperire care ar putea revoluţiona lumea ştiinţei. Aceştia au identificat o enzimă care determină răspândirea cancerului în organism.

Oamenii de ştiinţă susţin că enzima Lox este cea care produce metastaza, informează BBC News. Cercetătorii au făcut această descoperire cu ajutorul şoarecilor de laborator, fiind convinşi, însă, că rezultatul lor se poate aplica şi la oameni.

Enzima LOX trimite anumite semnale în părţi ale corpului care nu sunt încă afectate, pentru a pregăti răspândirea cancerului. Dacă nu ar exista această fază pregătită de enzima LOX, noul mediu ar fi prea ostil pentru evoluţia bolii.

Importanţa descoperirii a fost menţionată de unul dintre cercetători. El a descris enzima ca pe o piesă crucială care lipsea din "puzzel-ul" studiului cancerului.

"Dacă putem întrerupe capacitatea organismului de a pregăti noi locuri pentru împrăştierea cancerului, vom putea să prevenim eficient metastaza" a spus acesta.

?Metastaza este foarte greu de învins şi sperăm ca această descoperire să permită crearea unui medicament care să trateze răspândirea cancerului?, a concluzionat cercetătorul.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: cercetatori americani
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close