Antena 3 CNN Externe Escrocherie în Italia: maşinile trimise la casat, revândute

Escrocherie în Italia: maşinile trimise la casat, revândute

Escrocherie în Italia: maşinile trimise la casat, revândute
04 Dec 2007   •   19:24

Garda financiară din Italia a descoperit o înşelătorie de proporţii prin care maşini care trebuiau casate erau de fapt revândute în ţări din Europa de Est printre care şi România. Mii de şoferi italieni au achitat taxe de casare a autoturismelor lor, în valoare de 500 de euro, însă acestea luau o altă cale.

45 de companii italiene din nouă regiuni din centrul si nordul tarii erau implicate în această operaţiune de amploare. Firmele care erau autorizate sa preia automobilele le declarau ca fier vechi, reuşind astfel să evite plata unor taxe de export.

?Pentru 5.000 dintre aceste vehicule, firmele care se ocupau cu casarea încasaseră deja o subventie guvernamentală (pentru incurajarea schimbării masinilor vechi cu altele mai puţin poluante - n.r.) după ce autoturismele erau radiate din Registrul Automobilistic?, a declarat colonelul Fabrizio Cuneo.

Conform informaţiilor dezvăluite de publicaţia italiană Panorama, în ultimii doi ani nu mai puţin de 38.000 de automobile au ajuns în Bulgaria, Grecia, Polonia şi, nu în ultimul rând, în România. Mediul înconjurător a avut şi el de suferit, datorită celor peste 6.000 de tone de deşeuri care nu au fost înlăturate.

Antena3.ro

×
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close