Antena 3 CNN Externe După exploziile de pe Podul lui Putin, ucrainenii s-au dezlănțuit pe rețelele sociale într-un potop de ironii | Conturile pro-ruse au publicat imagini cu victimele atacului

După exploziile de pe Podul lui Putin, ucrainenii s-au dezlănțuit pe rețelele sociale într-un potop de ironii | Conturile pro-ruse au publicat imagini cu victimele atacului

Mulți susținători ai Ucrainei au receptat atacul de luni asupra Podului Kerci ca pe un motiv de sărbătoare și ironii la adresa Rusiei.

După exploziile de pe Podul lui Putin, ucrainenii s-au dezlănțuit pe rețelele sociale într-un potop de ironii | Conturile pro-ruse au publicat imagini cu victimele atacului
Sursa foto: Twitter@peterodwyerukr
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Iul 2023   •   14:26

Una dintre cele vizualizate postări pe această temă, cu aproape 200.000 de accesări la ora publicării acestui material, îi aparține utilizatorului @peterodwyerukr.

În fotografia trucată este înfățișat președintele rus, Vladimir Putin, în capul unei tradiționale - de-acum - mese lungi la Kremlin, ascultând rapoartele a două personaje plasate în partea diametral opusă, pe o margine.

Cei doi ar putea fi binecunoscuții Serghei Șoigu și Valeri Gherasimov - ministrul rus al Apărării și șeful Statului Major al armatei - deși calitatea imaginii nu permite o identificare precisă.

Atrage atenția latura stângă a mesei, frântă într-o manieră similară celei în care fotografiile de presă arată că a fost avariat Podul Kerci.

Un alt internaut, @passerby2014bye, publică un clip în care Podului Kerci îi cresc aripi iar construcția se înalță la cer.

Utilizatorul @rej0604 își bate joc de maniera în care rușii au comunicat în trecut în legătură cu atacurile ucrainene asupra unor obiective strategice ale Moscovei. De mai multe ori, responsabilii ruși au susținut că exploziile ar fi fost provocate de persoane care au fumat în locuri nepermise.

Citește și: Prima reacție a Ucrainei după exploziile care au avariat "Podul lui Putin" și au ucis doi oameni

Postarea preia ideea și prezintă un rechin cu o țigară în gură, în apropierea podului avariat.

@WarFrontline redistribuie, pur și simplu, un clip de la o petrecere la care participanții cântă "Kerch Bridge is on fire / Your defense is terrified" (Podul Kerci este în flăcări / Apărarea voastră e îngrozită".

Iar @Churcheebs publică o fotografie cu Putin și Șoigu și un text atașat, în care ministrul rus îi spune președintelui: "Podul Kerci a fost readus la starea din octombrie 2022".

În data de 8 octombrie, la o zi după ce Vladimir Putin a împlinit 70 de ani, podul a fost grav avariat - atât pe linia feroviară, cât și pe cea rutieră - de o explozie atribuită de unele surse unui vehicul încărcat cu explozibili, în vreme ce altele au acreditat ideea unei drone acvatice. Deflagrația de atunci a ucis cinci oameni.

Kievul, prin însuși președintele Volodimir Zelenski, a negat că ar fi ordonat atacul. O confirmare târzie a venit luna aceasta din partea ministrului adjunct ucrainean al Apărării, Ganna Maliar. Aceasta a spus Ucraina a atacat construcția pentru a rupe lanțul logistic al armatei ruse.

Presa rusă: "Victimele de pe Podul Kerci au ales să se deplaseze noaptea pentru a evita traficul"

Pe conturile pro-ruse de pe rețelele de socializare au început să apară informații neoficiale privind cei doi soți uciși luni dimineață pe podul Kerci. 

Numele celor doi ar fi Alexei și Natalia. Fiica lor a scăpat cu viață, fiind rănită la cap și la piept.

Informațiile legate de starea fetiței au fost confirmate de guvernatorul rus din Belgorod, Viaceslav Gladkov.

O rudă neidentificată, citată de publicația rusă RBK, susține că familia și o mătușă a fetei au decis să călătorească noaptea, în două mașini, pentru a evita blocajele din trafic.

"În jurul orei 3 dimineața, familia a auzit prima bubuitură, după care luminile s-au stins pe pod", a spus persoana citată. Ea a adăugat că după a doua explozie nu a mai putut lua contact cu familia.

Canalul Telegram "Grey Zone", apropiat grupării paramilitare Wagner, a relatat că exploziile au avut loc luni, la orele 3:04 și 3:20.

×
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close