Antena 3 CNN Externe Expoziţie inedită la Palatul Buckingham cu ocazia nunţii de diamant a Reginei (VIDEO)

Expoziţie inedită la Palatul Buckingham cu ocazia nunţii de diamant a Reginei (VIDEO)

Expoziţie inedită la Palatul Buckingham cu ocazia nunţii de diamant a Reginei <font color=red>(VIDEO)</font>
28 Iul 2007   •   15:25

Regina Marii Britanii, Elisabeta II-a şi prinţul consort Philip îşi vor sărbători, în noiembrie, 60 de ani de căsătorie. Evenimentul este evocat într-o amplă expoziţie ce se deschide sâmbătă la palatul Buckingham. Ca în fiecare vară, palatul Buckingham va fi deschis, timp de două luni, pentru public, pe durata vacanţei cuplului regal. Anul acesta, vizitatorii sunt invitaţi la o expoziţie fără precedent, consacrată nunţii regale de la 20 noiembrie 1947.

Aici au fost reunite, pentru prima dată după şase decenii, somptuoasele veşminte purtate la ceremoniile nupţiale, începând cu rochia tinerei mirese, pe atunci doar prinţesă-moştenitoare. Rochia este într-o stare remarcabilă, mai ales că pe atunci mătasea, folosită de stilistul Norman Hartnall, era produsă de o manieră deosebită, şi, bineînţeles, este incrustată din greu cu broderii minunate, perle şi cristale.

Rochia este împodobită cu 10.000 de perle şi are o trenă pe măsura evenimentului - aproape patru metri. Rochiile purtate de mama şi bunica miresei, reginele Elisabeth şi Mary, sau de domnişoarele de onoare sunt aproape la fel de fastuoase, ca şi uniformele de gală ale bărbaţilor. Publicul va fi fascinat, fără îndoială, şi de mulţimea bijuteriilor expuse, dintre care unele fac parte din colecţia personală a suveranei.

Regina Mary i-a dăruit minunata diademă ?Fetele Marii Britanii?, pe care o primise ea însăşi ca dar de nuntă în 1893. Evident, este vorba de o piesă foarte cunoscută deoarece regina o poartă foarte des şi o vedem şi pe bancnote, în fiecare zi. În cadrul expoziţiei sunt proiectate filme originale cu ceremoniile de nuntă. Înaintea deschiderii, regina Elisabeta a II-a a vizitat şi ea expoziţia şi a apreciat mai ales aceste filme care i-au amintit zilele fericite ale tinereţii.

Vezi imagini de la expoziţie

Antena 3

×
Parteneri
Mircea Badea, despre femeia căreia îi datorează toată cariera
x close