Antena 3 CNN Externe Cozi kilometrice la Westminster Hall | Oamenii aşteaptă ore în şir pentru a aduce un ultim omagiu Reginei Elisabeta a II-a

Cozi kilometrice la Westminster Hall | Oamenii aşteaptă ore în şir pentru a aduce un ultim omagiu Reginei Elisabeta a II-a

O atmosferă calmă învăluia, joi, Queen's walk, promenada de pe malul sudic al Tamisei, pe care se desfășura o parte din coada imensă formată de oamenii doritori să-i aducă un ultim omagiu Reginei Elisabeta a II-a.

Cozi kilometrice la Westminster Hall | Oamenii aşteaptă ore în şir pentru a aduce un ultim omagiu Reginei Elisabeta a II-a
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Sep 2022   •   17:30

Sub un cer gri, voluntarii sunt pregătiți să-i îndrume pe cei care au nevoie să fie îndrumați.

De-a lungul celor aproximativ șapte kilometri unde oameni stau la rând, reporterii au consemnat că unele persoane citesc cărți în timp ce așteaptă, iar altele urmăresc monitorul guvernamental, pentru a vedea cât au de așteptat.

Ofițerii de poliție, și nu doar de la poliția metropolitană, patrulează constant.

Guvernul Marii Britanii a publicat un instrument de urmărire a cozii în timp real, pe care oamenii îl pot accesa pe YouTube.

Richard Morris, un veteran al armatei britanice care vine din Chester, s-a confesat jurnaliștilor.

"L-am cunoscut pe Charles, am cunoscut-o pe Prințesa Diana și venit să-i ofer omagiile șefei mele. Am șapte sau opt ore să mă pregătesc mental, dar sunt sigur că voi vărsa o lacrimă", spune el.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Creștere cu 20% a călătoriilor cu metroul în centrul Londrei, după moartea reginei

Presa britanică a alcătuit o listă succintă de sfaturi practice pentru cei pe care statul la coadă nu îi sperie, dacă la final efortul este răsplătit cu un scurt popas lângă sicriul regal.

Primul sfat este, evident, ca oamenii să se pregătească pentru o lungă așteptare, care poate dura și 9 ore. În picioare!

Data fiind vremea din capitala britanică, se recomandă haine călduroase

Un al doilea sfat este ca oamenii să-și reducă bagajele la minimum, să se asigure că au acces la apă și mâncare.

În fine ar mai trebui verificate și rutele de transport.

Responsabilii metroului londonez au comunicat că miercuri au fost efectuate aproape 115.000 de călătorii în plus, comparativ cu săptămâna trecută, către sau dinspre 8 stații situate în zona centrală, inclusiv Hyde Park Corner și  Piccadilly Circus.

Facilități pentru accesul nevăzătorilor la coada spre sicriul reginei

Procentual, înseamnă o creștere de 20%.

Stația Green Park a trebuit să se închidă de mai multe ori din cauza supraaglomerării.

Presa internațională notează că autoritățile londoneze au prevăzut facilități pentru persoanele cu dizabilități care doresc să-și ia rămas bun de la regină.

Un reporter BBC cu baston alb de nevăzător, însoțit de ghidul său, a constatat că șirul avansează la 30 de secunde, pe măsură ce voluntarii îi procesează pe cei care solicită acreditarea facilitare a accesului.

Celor cu brățări li se acordă timpul necesar pentru a se prezenta Victoria Tower Gardens, lângă Westminster, în partea "avansată" a cozii.

 

Coada la intrarea în Westminster Hall depăşeşte 7 km 

Britanicii din toate colţurile ţării continuă să vină la priveghiul reginei. Coada la intrarea în Westminster Hall depăşeşte 7 km, iar timpul de aşteptare pentru a aduce un ultim omagiu Reginei este de minim 6-7 ore.

 

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close