Antena 3 CNN Externe Familia lui Saddam, patru ani de pribegie

Familia lui Saddam, patru ani de pribegie

Familia lui Saddam, patru ani de pribegie
22 Aug 2007   •   04:50

Marea şi fericita familie, până în 2003, a lui Saddam Hussein este în acest moment fărâmiţată şi fără mari şanse de a-şi găsi liniştea. Unii membri ai clanului au murit, alţii trăiesc în exil, iar alţii sunt în continuare vânaţi de autorităţi.

Fiii cei mari ai lui Saddan, Uday şi Qusay, au fost ucişi în 2003, într-un raid al trupelor aliate. Cel de-al treilea băiat al lui Hussein, Ali, trăieşte în Liban, împreună cu mama sa (cea de-a doua soţie a fostului preşedinte irakian). El nu pare însă dornic să se implice în procesul politic sau în conflictul din Golf, anunţă Cotidianul.

Fiica cea mai mare a dictatorului, Raghad, a fugit din Irak, imediat după invazia americană, şi s-a stabilit în capitala iordaniană, Amman. Autorităţile din Bagdad au acuzat-o în repetate rânduri că sprijină insurgenţa din Irak şi au cerut extrădarea sa. Iordania a respins însă solicitarea. În urmă cu câteva zile, ea a fost dată în urmărire prin Interpol - măsură care ar putea forţa Amannul să accepte extrădarea . Dacă va fi judecată la Bagdad, Raghad ar putea primi pedeapsa capitală. Sora sa mai mică, Rana, nu a mai apărut în public de ani buni şi nu se ştiu multe despre viaţa ei.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
A fost pus în circulație trenul București-Istanbul. Cât costă biletul
x close